Gouweleeuw maandenlang aan de kant door klaplong

Reacties

FC Augsburg heeft een volgende tegenvaller te verwerken gekregen. Jeffrey Gouweleeuw kan pas na de winterstop weer in actie komen. De 25-jarige verdediger is donderdag geopereerd aan een klaplong.

Gouweleeuw maandenlang aan de kant door klaplong

Het probleem kwam aan het licht nadat Gouweleeuw had geklaagd over ademhalingsproblemen. De voormalig AZ- en SC Heerenveen-speler werd daarop onderzocht door de medische staf, die hem doorverwees naar een specialist. De ingreep is succesvol verlopen. Hoelang Gouweleeuw exact aan de kant staat, is niet bekend. Duidelijk is wel dat de eerste seizoenshelft voor hem al ten einde is.

'Deze blessure is voor Jeffrey en onze ploeg erg zuur, omdat onze lijst met langdurig geblesseerde spelers nog langer wordt', zegt technisch directeur Stefan Reuter op de clubwebsite. Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Marvin Friedrich, Caiuby, Dominik Kohr en Raul Bobadilla zijn ook langdurig geblesseerd. 'Nu telt eerst en vooral de gezondheid van Jeffrey. We zijn ervan overtuigd dat hij deze zware blessure zal overwinnen.'

Voor Augsburg zal de lange afwezigheid van Gouweleeuw een groot gemis zijn. De voormalig jeugdinternational speelde dit seizoen alle wedstrijden tot nu toe in de basis en scoorde tegen Werder Bremen (1-2 zege). Ook in zijn eerste halfjaar was de centrale verdediger een basisklant. De club uit Zuid-Duitsland, waar Paul Verhaegh aanvoerder is, staat momenteel twaalfde in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.