Gouweleeuw: 'Augsburg als sympathieke club leren kennen'

Reacties

Jeffrey Gouweleeuw heeft met zijn transfer van AZ naar FC Augsburg zijn gewenste stap hogerop te pakken. De verdediger heeft zijn nieuwe club de afgelopen maanden al leren kennen.

Gouweleeuw: 'Augsburg als sympathieke club leren kennen'

'Ik heb Augsburg natuurlijk in de groepsfase van de Europa League intensief gevolgd', zegt de 24-jarige verdediger op de clubsite van Augsburg, dat dit seizoen twee keer te sterk was voor de Alkmaarders. 'Ik heb Augsburg als een sympathieke club leren kennen. Dan is het fantastisch, nu deel uit te mogen maken van dit team.'

Algemeen directeur Stefan Reuter toont zich erg blij dat de deal zo snel beklonken is. 'Hij is als aanvoerder van AZ ondanks zijn jonge leeftijd een ervaren speler', zegt de voormalige verdediger, die zelf bijna elke denkbare prijs won als voetballer, over de aankoop. De duur van het contract dat Gouweleeuw gaat tekenen, is nog niet bekend gemaakt. Net als de transfersom, die naar verluidt rond de drie miljoen euro ligt.

'Ik verheug me ook erg op de Bundesliga', zegt Gouweleeuw over zijn transfer. 'Dat wordt een grootse ervaring voor mij.' Met Ragnar Klavan (ex-AZ) en Paul Verhaegh treft hij twee andere spelers met een Eredivisie-verleden bij zijn nieuwe club, waar hij het shirt met rugnummer 6 kreeg toebedeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.