Gouriye kiest voor Cambuur: 'Twente was ook een optie'

Reacties

Ninos Gouriye heeft een contract voor een jaar getekend bij SC Cambuur. De aanvaller was transfervrij en trainde de afgelopen weken mee met FC Twente.

Gouriye kiest voor Cambuur: 'Twente was ook een optie'

'FC Twente had ook belangstelling en was een serieuze optie voor Ninos, maar we kregen te horen dat er geen financiële ruimte was op dit moment. Ninos wilde niet meer wachten en heeft voor Cambuur gekozen. Hij kijkt er enorm naar uit. Normaal gesproken speelt Cambuur toch voor de titel in de Jupiler League komend seizoen', legt zaakwaarnemer Harmjan Schilperoort uit in gesprek met Voetbal International.

De 25-jarige Gouriye was clubloos sinds hij begin dit jaar vertrok bij het Roemeense Astra Giurgiu. Hoewel hij enkele maanden niet speelde, was er volop belangstelling voor hem. 'Meerdere clubs uit de Jupiler League hadden belangstelling, net als een club uit de Eredivisie en een Deense club, maar Ninos wilde in Nederland blijven', bevestigt de agent. 'Hij heeft met Cambuur-trainer Rob Maas gesproken en dat was een heel positief gesprek. Cambuur haalt hem voor op de vleugels.'

Maas deed namens Cambuur navraag over Gouriye bij Ajax-trainer Peter Bosz, die bij Heracles succesvol samenwerkte met de aanvaller. Bosz bracht een positief advies uit, waarop Cambuur actie ondernam. Schilperoort: 'Ninos tekent voor één seizoen en wil promoveren met Cambuur. Een langer verblijf is dan ook zeker een optie. We hebben nu gekozen voor een kort contract zodat beide partijen, wanneer de samenwerking onverhoopt niet bevalt, na het seizoen ook weer makkelijk uit elkaar kunnen.' (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.