Goudhaantje Höcher schiet Sparta uit bekertoernooi

Roda JC Kerkrade heeft Sparta Rotterdam een zeer pijnlijke avond bezorgd. De Limburgers plaatsten zich in de blessuretijd voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. In Limburg werd het 4-2.

Sparta wilde wraak nemen op de nederlaag van afgelopen zondag tegen Roda JC Kerkrade. Lange tijd leek het ook die kant op te gaan, maar na de late treffer van Marc Höcher (2-2) gingen de Rotterdammers alsnog ten onder in de verlenging.

In de extra dertig minuten bleek Roda JC te machtig voor het tiental van Sparta (Jeremy de Nooijer kon na 97 minuten inrukken na zijn tweede gele kaart). Namens de thuisploeg bepaalden Guy Ramos en uitblinker Höcher, die zijn derde van avond maakte, de 4-2 eindstand. Al met al een pijnlijke avond voor de nummer zes van de Jupiler League. En dat terwijl het er zo mooi uitzag vlak voor het einde van de reguliere speeltijd.

Zekerheid
Na de 3-0 nederlaag van zondag tegen Roda JC greep Sparta-trainer Gert Kruys in. Daniel Breedijk, Robert van Boxel en clubtopscorer Johan Voskamp moesten het veld ruimen voor Michel Breuer, Rick Ketting en Youri Loen. Kruys vond het strijdplan met vier spitsen te riskant en koos voor de bekerwedstrijd in Limburg voor meer zekerheid. De Rotterdammers gaven minder weg en kwamen via Paul Gladon zelfs al vroeg op voorsprong. De spits opende vanaf elf meter de score.

Zo stabiel als Sparta in de openingsfase oogde, zo zwak was de Rotterdamse formatie bij de gelijkmaker van Höcher. Na een hoekschop van Sparta konden de Limburgers kinderlijk eenvoudig counteren en zette Höcher, zonder ook maar één verdediger in de beurt, de 1-1 op het scorebord. Na de rust volgde een spannend laatste half uur nadat Gladon al vroeg in de tweede helft zijn tweede treffer van de avond had gemaakt.

Uit de afgemeten voorzet van Loen kopte de spits fraai binnen in de verre hoek: 1-2. Vanaf dat moment nam Roda JC de touwtjes stevig in handen. Kansen waren er voor Anco Jansen, Danny Schreurs en breekijzer Frank Demouge, maar Höcher schoot zijn ploeg in de 91ste minuut op fraaie wijze naar de verlenging: 2-2. Gladon leek lange tijd op weg zich te kronen tot matchwinner, maar uiteindelijk plaatste Roda JC zich voor de achtste finale.