'Goudhaantje' Havenaar zorgt voor euforie bij Groenendijk

Mike Havenaar voelt na zijn doelpunt tegen PSV (1-1) dat hij na een lang revalidatieproces weer in goeden doen is. De Japanse spits van ADO stond rond de jaarwisseling twee maanden aan de kant met een virusinfectie, maar is terug en scoorde de afgelopen vier duels vier keer. Een en ander tot tevredenheid van zijn coach, Alfons Groenendijk.

Havenaar bezorgde ADO een belangrijk punt tegen PSV door drie minuten voor tijd de gelijkmaker te produceren. 'Ik word elke week fitter. En we krijgen als ploeg meer vertrouwen. Als het zo doorgaat komt het wel goed. Jammer dat ik die andere kans er niet in schiet, dan hadden we gewonnen', vertelt Havenaar aan FOX Sports over de levensgrote mogelijkheid die hij in de 55ste minuut kreeg. 'Ik had de bal niet verwacht en kreeg hem onder mijn schoen.'

Groenendijk is maar wat blij dat Havenaar in de eindfase van de competitie weer beschikbaar is voor ADO. 'Ook na die misser vervloek ik hem niet. Ik weet wat hij kan en dat heeft hij in de laatste duels weer laten zien. Jammer dat-ie de makkelijkste kans niet maakt, maar ik ben super blij met hem. Hij is een goudhaantje.'

Over het spel van zijn ploeg in de eerste helft was Groenendijk niet tevreden. 'We hadden te veel ontzag voor PSV. Dat hebben we in de rust besproken en daarna hebben de jongens het voortreffelijk ingevuld. In de slotfase keken we elkaar aan op de bank en besloten we alle risico’s te nemen om de gelijkmaker te forceren. Het was een enorme bevrijding dat dat goed uitpakte.'

De ADO-trainer, die het stokje in februari overnam van Zeljko Petrovic, behaalde in de laatste vier duels tien punten. 'Er is een bepaalde euforie ontstaan. De jongens voelen dat we tegen elke tegenstander iets kunnen. Dit punt is een mooie beloning. We gaan later zien hoeveel het waard is.'

ADO staat na het gelijkspel tegen PSV op de dertiende plek, met een afstand van vier punten tot de degradatiestreep. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij mede-degradatiekandidaat Sparta.