Gouden wissel van Brood bezorgt Roda JC de volle buit

Roda JC heeft op bezoek bij RKC Waalwijk een benauwde zege geboekt. De thuisploeg, waar trainer Erwin Koeman geschorst op de tribune zat, kreeg de betere kansen op de overwinning, maar invaller Frank Demouge besliste het duel: 1-2.

In de eerste tien minuten vielen er volop kansen te noteren. Zo raakte Roda-spits Krisztián Németh (net als zijn trainer Ruud Brood en aanvoerder Ard van Peppen voormalig RKC’er) de lat, terwijl Kenny Anderson aan de andere kant op doelman Filip Kurto stuitte.

Na die aantrekkelijke openingsfase viel er minder te genieten. Anouar Kali was kort voor de pauze nog wel dicht bij de 0-1; zijn schot werd op onorthodoxe wijze via de paal uit het doel geranseld door RKC-keeper Jan Seda. Vlak daarna legde Guus Hupperts de bal klaar voor Németh, maar de spits faalde wederom en zag zijn schot gekraakt worden.

Na rust vielen de goals wel. Eerst zag RKC’er Rémy Amieux zijn vrije trap via het been van Mark-Jan Fledderus in het doel vallen, maar vijf minuten later was het weer gelijk. Uitgerekend Németh tekende voor die goal; hij passeerde Seda en schoof eenvoudig raak.

In de slotfase kreeg RKC via Romeo Castelen, Aurelién Joachim en Amieux nog mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar de winnende viel uiteindelijk aan de andere kant. Een voorzet van Marc Höcher belandde in de 84ste minuut bij de net ingevallen Frank Demouge, die via het lichaam van Amieux binnenkopte.

Frank Demouge (links) en Mark-Jan Fledderus vieren de 2-1 overwinning bij RKC met het meegereisde Roda JC-publiek.

In de blessuretijd kreeg RKC-verdediger Frank van Mosselveld (in de rust ingevallen) na een schwalbe nog zijn tweede gele kaart, waarna hij mocht inrukken. RKC kreeg vervolgens nog een enorme kans op de 2-2. Kurto keerde de vrije trap van Amieux echter, waarna ook de rebound niet in het doel gewerkt kon worden. Door de overwinning (de eerste in Waalwijk sinds 15 september 1996) boekte Roda JC zijn eerste zege in de laatste vijf wedstrijden, RKC won nu al acht wedstrijden op rij niet meer.