Gouden wissel Larsson inspireert Heerenveen tot zege op PEC

Reacties

Sam Larsson heeft met een sublieme treffer het verschil gemaakt in het duel tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle: 1-0.

Gouden wissel Larsson inspireert Heerenveen tot zege op PEC

Voor Larsson kende het Eredivisie-seizoen een stroeve start vanwege transfergeruchten en ziekte. Hierdoor kon het gebeuren dat de Zweedse smaakmaker van Heerenveen nog niet in de basis begon. Ook tegen PEC moest hij het aanvankelijk doen met een plek op de bank, maar in de tweede helft bracht trainer Jurgen Streppel hem binnen de lijnen

Binnen vijf minuten haalde Larsson zijn gram door op schitterende wijze de bal in het dak van het doel te knallen en Heerenveen op een 1-0 voorsprong te zetten. Dat bleek de aanzet tot een ijzersterke fase van de thuisploeg, waarin Mickey van der Hart zijn ploeg op de been hield door redding te brengen op inzetten van Pelle van Amersfoort, Reza Ghoocheannejhad en Stijn Schaars.

In de eerste helft was de grootste mogelijkheid juist voor de bezoekers geweest. Queensy Menig kon alleen af op Erwin Mulder, die met een knappe reflex het directe gevecht won. Invaller Anass Achachbar had PEC tegen de verhoudingen in vlak voor tijd overigens alsnog een punt kunnen bezorgen, maar zijn schot ging naast.

Zo blijft PEC ook na vier duels zonder zege. De Zwollenaren hebben pas één punt verzameld. Heerenveen komt op vijf punten en is daarmee subtopper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.