Gouden wissel Caligiuri doet Luhukay pijn

Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg de uitwedstrijd in Berlijn tot een goed einde gebracht. Invaller Daniel Caligiuri bracht Hertha BSC van trainer Jos Luhukay weer een nederlaag toe (1-2).

Voor Dost eindigde de wedstrijd in blessuretijd. Zijn gang naar de kant was een manier om tijd te rekken en de jacht van Hertha BSC op de gelijkmaker te breken. Het had succes, want Wolfsburg sleepte de winst over de eindstreep.

De overwinning was mede te danken aan Caligiuri. De middenvelder stond koud acht minuten in het veld, toen hij Wolfsburg aan de 1-2 hielp. Daarmee hadden de gasten met succes de 1-0 achterstand omgezet in een voorsprong, die ondanks een Berlijns offensief niet meer verloren ging.

Door de zege mag de ploeg van trainer Dieter Hecking, die weer een basisplaats had voor Dost, hoop koesteren dat aan het einde van het seizoen kwalificatie voor de Champions League het resultaat is.

Hertha BSC moet die aspiratie juist op een lager pitje zetten. Want door het resultaat tegen Wolfsburg – de derde nederlaag in 2014 - is de ploeg van Luhukay achterop geraakt in de strijd om de Europese startbewijzen.