Gouden wissel Armenteros schiet Heracles voorbij NEC

Heracles Almelo is de nieuwe nummer zes in de Eredivisie. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won thuis met 2-0 van NEC, dankzij de in de tweede helft ingevallen Samuel Armenteros.

Ruim een uur lang hield NEC redelijk eenvoudig stand in Almelo. De club uit Nijmegen creëerde zelf nagenoeg geen kansen, maar zag ook Heracles amper gevaarlijk worden. Kwame Quansah was gevaarlijk namens de thuisclub en Saidi Ntibazonkiza wist NEC bijna op voorsprong te zetten, maar het inbrengen van Armenteros in de 56ste minuut bleek een gouden greep van Verbeek.

De negentienjarige Zweedse spits verving Everton en schoot Heracles naar de overwinning. In de tachtigste minuut rondde hij een goede individuele actie knap af met buitenkant links en vijf minuten later reageerde hij attent op een voorzet van Willie Overtoom door kort voor Gábor Babos binnen te tikken. Overtoom zag ook nog een derde treffer afgekeurd worden door Ed Janssen.

Heracles Almelo klimt door de zege over FC Utrecht heen en staat nu zesde. De ploeg uit Almelo heeft nu 49 punten uit dertig wedstrijden, één meer dan de Domstedelingen. NEC blijft veertiende staan, met 29 punten uit dertig duels. Vijf meer dan ADO Den Haag, dat zestiende staat.