Gouden Schoen: Messi is Dost weer de baas

Reacties

Met 24 competitietreffers is Bas Dost dit seizoen in Portugal een waar fenomeen. Toch is Lionel Messi na zondagavond opnieuw koploper in het klassement om de Gouden Schoen.

Gouden Schoen: Messi is Dost weer de baas

De Argentijn scoorde twee keer namens Barcelona in het duel met Valencia (4-2). Messi noteerde zijn 24e en 25ste treffer van het seizoen.

Sporting Lissabon-aanvaller Dost maakte tot dusver één doelpunt minder en moet momenteel genoegen nemen met een tweede plaats in de strijd om de Gouden Schoen. Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang bezet momenteel de derde plek. Het klassement om de Gouden Schoen wordt bepaald op basis van competitiedoelpunten.

Dost, die zich maandag meldt bij het Nederlands elftal, blijft voorlopig grote namen als Luis Suárez, Robert Lewandowski en Anthony Modeste voor. De laatste Nederlandse winnaar was Roy Makaay, in 2003.

Tussenstand Gouden Schoen
Speler Doelpunten Puntentotaal
1. Lionel Messi 25 50
2. Bas Dost 24 48
3. Pierre-Emerick Aubameyang 23 46
4. Luis Suárez 22 44
5. Andrea Belotti 22 44
6. Anthony Modeste 22 44
7. Robert Lewandowski 21 42
8. Romelu Lukaku 21 42
9. Edin Dzeko 21 42
10. Edinson Cavani 27 40,5

De meest trefzekere speler is echter niet Messi of Dost, maar Edinson Cavani. De Uruguayaan was niet trefzeker in het treffen tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon (2-1), maar vond in de Franse competitie al wel 27 keer het net. Cavani staat op een tiende plaats vanwege de weegfactor. Doelpunten in de Franse competitie tellen maar anderhalf keer, terwijl elk doelpunt in bijvoorbeeld Portugal, Engeland, Spanje en Duitsland de weegfactor twee krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.