Gorter wint van Lens, Dost valt in bij zegevierend Wolfsburg

Aalborg BK boekte donderdag een verrassend ruime thuiszege in de Europa League. Met Donny Gorter in de basis waren de Denen te sterk voor Dinamo Kiev (3-0), waar Jeremain Lens aan de aftrap kwam. Bas Dost viel in namens VfL Wolfsburg. De Duitsers wonnen in Rusland met 2-4 van Kuban Krasnodar.

Kuban Krasnodar – Wolfsburg 2-4
VfL Wolfsburg walste in Rusland over Kuban Krasnodar heen, al kwamen de Duitsers pas in de tweede helft echt op stoom. Ivica Olic had de bezoekers na een kleine veertig minuten spelen op voorsprong gezet, waarna Kevin De Bruyne (foto boven) direct na rust voor een verdubbeling van de marge zorgde. Nadat Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) zijn ploeg terug in de wedstrijd had gebracht vanaf de strafschopstip, gooide Luiz Gustavo na 64 minuten spelen het duel definitief in het slot. De Bruyne zorgde tien minuten voor tijd nog voor de 1-4, kort nadat Bas Dost was ingevallen, waarna Wanderson de eindstand op 2-4 bracht.

Aalborg BK – Dinamo Kiev 3-0
Met Donny Gorter (Aalborg BK) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev) verschenen er twee Nederlanders aan de start in Denemarken. Gorter, huurling van AZ, bleek de fortuinlijkste. De linksback zag hoe Thomas Enevoldsen (ex-FC Groningen) de thuisploeg al na elf minuten op voorsprong schoot. Nog voor rust maakte Nicolaj Thomsen de 2-0, waarna Dinamo in de achtervolging moest. Dat leverde de Oekraïners geen doelpunten op, waar de thuisploeg dankzij Thomsen in de negentigste minuut nog een keer mocht juichen: 3-0.

Young Boys – Napoli 2-0
Bij de Italiaanse bezoekers begon Jonathan De Guzman deze keer in de basis, maar ook hij kon niet voorkomen dat Napoli onderuitging in Bern. Na 52 minuten spelen was het Guillaume Hoarau die Young Boys op 1-0 bracht. De Napolitanen gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar De Guzman - na 84 minuten naar de kant gehaald - zag vanaf de bank hoe Leonardo Bertone in de negentigste minuut de eindstand op het scorebord zette: 2-0. Het betekende voor de ploeg van Rafael Benitez de eerste nederlaag in Groep H, waarin zij de eerste twee duels nog winnend afsloot.