Gorré schiet ADO Den Haag op fraaie wijze langs Mallorca

ADO Den Haag heeft het vriendschappelijke duel met Real Mallorca winnend afgesloten. In Den Haag bepaalde nieuweling Kenji Gorré al vroeg de eindstand op 1-0 tegen de club uit de Segunda División.

En hoe. De huurling van Swansea City onderschepte de bal een haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied verwoestend uit. Doelman Jésus Cabrero kon slechts toekijken hoe de bal via de onderkant van de lat binnenvloog: 1-0.

Diezelfde Gorré (foto) kreeg ook in het vervolg van de eerste helft en na de rust kansen om de score op te voeren, maar de aanvaller liet twee opgelegde kansen liggen. ADO Den Haag, met Michiel Kramer in de punt van de aanval en nieuweling Ruben Schaken aan de rechterkant, had de beste kansen.

Vooral Schaken was erg op dreef en bracht regelmatig Kramer, Gorré en Roland Alberg in stelling. Kramer, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Feyenoord, was een paar keer gevaarlijk maar had het vizier nog niet op scherp staan. Het duo Schaken/Kramer ging na ruim een uur naar de kant, terwijl Gorré in de slotfase de beste kans op de 2-0 liet liggen. Hij faalde oog in oog met de doelman van Mallorca na een fraaie pass van Alberg. De behendige aanvaller ging vlak daarna onder luid applaus naar de kant.

Daarmee sluit de ploeg van trainer Henk Fraser de voorbereiding op dit seizoen af met een nipte overwinning. Eerder werden de amateurs van Laakkwartier (12-1) en Scheveningen (2-0) opzij gezet, terwijl het Engelse Burton Albion (0-1), het Turkse Gençlerbirligi (0-2) en het Griekse Veria (1-2) te sterk bleken voor de Hagenaars. Zaterdag 8 augustus staat de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen PSV op het programma.