Goossens schiet NEC laat naast lankmoedig Twente

FC Twente leek op een eenvoudige zege af te stevenen in Nijmegen. Maar dankzij een zondagsschot van John Goossens pakte NEC alsnog een punt en leden de bezoekers puntenverlies in de strijd om de tweede plaats: 1-1.

In De Goffert viel er vooral van strijd te genieten. Op inzet en agressiviteit was niets af te dingen, zowel NEC als Twente knokte voor elke meter. Dat leverde Youssef El-Akchaoui in de slotfase een rode kaart op, want de NEC-aanvoerder sloeg Romano Denneboom. Maar voetballend was het niet best. In de eerste helft toonden de bezoekers nog wel het betere veldspel, maar na rust was daar niets meer van te zien.

Twee zondagsschoten zorgden voor de enige hoogtepunten. De eerste kwam van Kenneth Perez. De Deen haalde in de 23ste minuut uit en zag zijn stuiterschot via de hakken van ploeggenoot Marko Arnautovic achter de kansloze Gábor Babos rollen: 0-1. Het was een verdiende voorsprong van FC Twente, dat lange tijd niets te duchten had van NEC. De thuisploeg creëerde geen enkele uitgespeelde kans. De bezoekers deden dat wel, namens hen kopte Romano Denneboom op de lat. Maar tot veel meer gevaar kwam de ploeg van Steve McClaren ook niet.

Na rust was er een status quo: NEC wilde wel maar kon niet, Twente was passief en leek niet meer te willen. Dat brak de Enschedese formatie uiteindelijk op in de 78ste minuut. John Goossens kreeg vanaf 25 meter de vrijheid uit te halen en mikte de bal onhoudbaar in de kruising: 1-1.

FC Twente heeft 62 punten, maar nummer drie Ajax kan zondag tot op een punt naderen als het wint bij Roda JC. NEC blijft negende met 38 punten en heeft nog maar drie punten meer dan nummer tien Feyenoord.