Goodwillie steelt overwinning van Glasgow Rangers

Glasgow Rangers heeft zaterdag verzuimd de koppositie in de Schotse Premier League over te nemen. In eigen huis verloor de ploeg met 3-2 van Dundee United. De laatste overwinning van Dundee op bezoek bij Glasgow Rangers dateerde uit 12 april 2005 (0-1).

Rangers nam constant initiatief in de wedstrijd, had weliswaar moeite een bres te slaan in de defensie van Dundee maar scoorde na een kwartier via Nikica Jelavic. Het lukte Rangers echter niet met een voorsprong de rust in te gaan. David Robertson zette beide teams op slag van rust op gelijke hoogte.

De tweede helft verliep volgens hetzelfde scenario. Steven Naismith zette The Gers op 2-1. Ruim twintig minuten later kwam Dundee dankzij David Goodwillie (foto) op 2-2. Goodwillie bezorgde Dundee twee minuten voor het laatste fluitsignaal de overwinning.

Glasgow staat momenteel tweede met twee punten achterstand op koploper Celtic. Dundee staat vierde. De koploper kwam zaterdag niet in actie bij Inverness. Door hevige regenval was het veld onbespeelbaar. Foto: VI Images