Good old Negredo duikt op in Spanje voor nieuw La Liga-avontuur

Reacties

Álvaro Negredo keert op zijn 34ste terug in de Spaanse competitie. De 21-voudig Spaans international heeft een contract getekend bij Cádiz, dat net gepromoveerd is.

Good old Negredo duikt op in Spanje voor nieuw La Liga-avontuur
© Pro Shots

De Madrileen begon zijn carrière bij Rayo Vallecano en stond later bij Real Madrid onder contract, maar tot een doorbraak bij De Koninklijke kwam het nooit. Toch ontwikkelde Negredo zich tot een sterke spits in La Liga. Sevilla kocht hem in 2009 voor vijftien miljoen euro en bij de subtopper scoorde de afmaker in 180 duels in totaal 85 keer. Daarmee speelde hij zich in de kijker bij Manchester City. De Engelse grootmacht legde in 2013 liefst 25 miljoen euro op tafel, maar een succes werd het avontuur in Manchester niet. Negredo speelde later nog voor Valencia, Middeslbrough, Besiktas en Al-Nasr.

Van die laatste club komt Negredo nu ook transfervrij over. Hij is voor Cádiz de eerste grote versterking op weg naar de terugkeer in La Liga. De club uit Zuid-Spanje is als nummer twee van de Segunda División gepromoveerd en moet zich met een bescheiden budget zien te handhaven. In het jaar van de promotie werd slechts zevenhonderdduizend euro uitgegeven op de transfermarkt, terwijl er ruim zes miljoen euro binnenkwam. Dat maakte de prestaties van Cádiz des te knapper.

Spelersprofiel

Álvaro Negredo


Geboortedatum:
20 augustus 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Madrid
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Real Valladolid

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.