Gomez-Nieto: geen Topklasse, maar avontuur bij Stoke

De naam Kevin Gomez-Nieto zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen, maar het negentienjarige jeugdexponent van Feyenoord is na Erik Pieters en Oussama Assaidi wél de derde Nederlander in dienst van Stoke City. Hij speelt komend seizoen in de jeugd van de Premier League-club.

Gomez-Nieto: geen Topklasse, maar avontuur bij Stoke

De rechtsback, die zowel de Spaanse als de Nederlandse nationaliteit heeft, speelde vorig seizoen nog bij Feyenoord A1. Vijf dagen voor de kampioenswedstrijd van dat team kreeg hij een belletje van zijn zaakwaarnemer Frank Schouten. 'Stoke City wilde me op proef hebben. Vier dagen, zodat ik op tijd terug was voor de kampioenswedstrijd. Na die proefperiode hoorde ik positieve geluiden, maar het duurde allemaal wat lang voordat ik definitief iets hoorde.'

Gomez-Nieto keerde terug naar Rotterdam, pakte de titel met Feyenoord A1 en kreeg vervolgens wederom positief nieuws. 'Ik mocht voor een week op stage komen. Na die week kreeg ik op die club ineens te horen dat mijn terugvlucht gecancelled was: ik moest met Stoke Onder-21 mee op trainingskamp.' Direct na thuiskomst van zijn aansluitende vakantie kreeg Gomez-Nieto in een derde telefoongesprek het verlossende nieuws: er lag in Stoke-on-Trent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede voor hem klaar.

'Een jongensdroom die uitkomt, ja', bevestigt hij. 'Het is een mooie stap. Van Feyenoord, wat een prachtige club is maar waar ik geen toekomst zag, naar een Premier League-club. Omdat ik zelf Spaans ben is de Primera División natuurlijk een nog grotere droom, maar kom op: iedereen kent en volgt de Premier League.' Inmiddels woont hij al zo'n drie weken in een Engels gastgezin. 'Zo willen ze me zo snel mogelijk aan het Engelse leven laten wennen', legt hij uit.

Pieters
Toch kan hij nog af en toe Nederlands praten dankzij de aanwezigheid van Pieters en (sinds vorige week) Assaidi. 'Met Erik heb ik veel contact, we maken in de eetzaal en na de trainingen vaak een praatje. En Assaidi heb ik ook al gesproken. Dat die jongens hier rondlopen is natuurlijk leuk.' En dus staat Gomez-Nieto komend seizoen niet op het veld bij Scheveningen, de Topklasser waarnaar hij al overschrijving had aangevraagd, maar bij de beloften van Stoke.

En staat hij op trainingen ineens tegen mannen als Peter Crouch. 'Ik ben zelf niet zo lang, 1.80 meter. Het zijn allemaal behoorlijke beren bij Stoke, maar Crouch is natuurlijk de langste. Bang voor het fysieke spel in Engeland? Nee hoor. Het voetballend willen oplossen zit in me, maar als het hard moet dan zal ik dat zeker doen. Ik ga de komende tijd hard werken om mezelf zo groot en zo sterk mogelijk te maken.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's