Gómez weer goud waard voor Jonker, Modeste onhoudbaar

Reacties

Andries Jonker heeft VfL Wolfsburg opnieuw naar een zege geleid in de Bundesliga. Weer was het Mario Gómez die met zijn achtste goal in acht duels onder de Nederlandse trainer uitgroeide tot matchwinner. Anthony Modeste eiste de hoofdrol op bij 1. FC Köln door liefst drie keer te scoren.

Gómez weer goud waard voor Jonker, Modeste onhoudbaar

VfL Wolfsburg – Darmstadt 98 1-0
Een week na de stunt tegen RB Leipzig kreeg Wolfsburg bezoek van Darmstadt, dat vorige week knap van FSV Mainz 05 had gewonnen. De hekkensluiter rook ook nu weer even aan de zege, toen Sven Schipplock in de openingsfase doelman Koen Casteels omspeelde. Vervolgens kreeg de spits de bal echter niet meer tussen de palen. En dus ging de ploeg van Jonker rusten met een 1-0 voorsprong, omdat Gómez vlak voor rust raak kopte uit een voorzet van Jannes Horn.

Wolfsburg mocht het zichzelf aanrekenen dat het de tweede zege op rij niet vroegtijdig veiligstelde. Riechedly Bazoer en Gómez misten na rust grote kansen op de 2-0, terwijl een goal van Vieirinha ogenschijnlijk onterecht werd afgekeurd. Darmstadt mocht zo blijven hopen op een punt, maar de goal van Gómez was genoeg om het gat met de degradatiezone te vergroten. Het gat tussen de nummer vijftien en FC Ingolstadt 04 is gegroeid tot tien punten, hekkensluiter Darmstadt staat daar weer vier punten onder.

FC Augsburg – SC Freiburg 1-1
FC Augsburg (veertiende) zag Wolfsburg in punten op gelijke hoogte komen doordat het tegen SC Freiburg voor de derde keer op rij zonder zege bleef in de Bundesliga. Vlak nadat Jeffrey Gouweleeuw geblesseerd was uitgevallen kwamen de bezoekers via Florian Niederlechner op voorsprong uit een penalty. Acht minuten later trok Kostas Stafylidis de stand weer gelijk met een kopbal. Augsburg, waar Paul Verhaegh ontbrak, kreeg kansen op de winnende maar die viel niet meer.

1. FC Köln – Hertha BSC 4-2
Hertha BSC boekte vorige week een belangrijke zege (2-1) op Borussia Dortmund in de strijd om tickets voor de Champions League-voetbal. 1. FC Köln-spits Modeste stond zaterdag een nieuw succes in de weg. De spits was wederom op schot met zijn tweede hattrick van dit seizoen, waardoor hij nog maar één treffer achter staat op Bundesliga-topscorer Pierre-Emerick Aubameyang (23 goals).

Anthony Modeste mengde zich in de strijd om de Duitse topscorerstitel. De spits van 1. FC Köln heeft nu een doelpunt meer gemaakt dan Robert Lewandowski.
Anthony Modeste mengde zich in de strijd om de Duitse topscorerstitel. De spits van 1. FC Köln heeft nu een doelpunt meer gemaakt dan Robert Lewandowski.

Modeste tilde de score met treffers in de 36ste en de 38ste minuut naar 3-0, waarna hij in de 63ste minuut zijn drieklapper completeerde. Yuya Osako had de score geopend. Hertha BSC kwam niet verder dan treffers van Vedad Ibisevic (vanaf elf meter) en John Brooks. Daardoor bedraagt het gat met nummer vier Hoffenheim inmiddels vijf punten. De vierde plek geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League.

1899 Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-0
1899 Hoffenheim won namelijk van Bayer Leverkusen, dat daarmee drie dagen na de uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid verder in de sportieve crisis wordt geduwd. Sandro Wagner was na een uur verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel na voorwerk van Steven Zuber.

Hoffenheim blijft daardoor in de buurt van nummer drie Borussia Dortmund en loopt in op nummer twee Leipzig, dat wederom onderuit ging. Leverkusen, dat een teleurstellend seizoen beleeft, komt dus ook onder de nieuwe trainer Tayfun Korkut niet aan winnen toe. Onlangs werd Roger Schmidt de laan uitgestuurd.

Werder Bremen – RB Leipzig 3-0
Werder Bremen verraste zaterdag met een broodnodige overwinning op RB Leipzig. De promovendus won nu in de laatste zeven wedstrijden slechts één keer. Daardoor profiteerde Bremen (dertiende) in de zeer spannende degradatiestrijd van de remise van Augsburg tegen Freiburg. Concurrent Wolfsburg won wel.

Na ruim een half uur zette aanvoerder Zlatko Junuzovic de thuisploeg op voorsprong tegen Leipzig met een afstandsschot. Uit een perfect uitgevoerde, ingestudeerde vrije trap verdubbelde Florian Grillitsch na een uur de marge, waarna Florian Kainz in de slotfase de eindstand op het scorebord zette.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.