Gomes nu ook gepasseerd door doelman Almería

Gomes is nog verder in aanzien gedaald bij de Braziliaanse bondscoach Dunga. Diego Alves van UD Almería heeft een oproep gekregen voor de Seleção, terwijl de doelman van PSV in Eindhoven mag blijven.

Gomes nu ook gepasseerd door doelman Almería

Afgelopen weekeinde sprak Gomes nog over zijn moeizame relatie met de Braziliaanse ploeg. 'Om erbij te zitten, moet je connecties hebben', aldus de 27-jarige goalie. 'De nationale ploeg is ook een beetje een politiek spel en ik doe niet aan politieke spelletjes.'

Gomes moest Doni (AS Roma), Helton (FC Porto) en Julio César (Internazionale) al voor zich dulden in de rangorde bij bondscoach Dunga. Nu is ook Diego Alves hem gepasseerd. De 22-jarige keeper baart dit seizoen opzien bij Almería. Hij heeft onder meer het Spaanse seizoensrecord in handen wat betreft de langste reeks zonder tegendoelpunt.

Naast Diego Alves riep Dunga nog drie debutanten op voor het oefenduel met Zweden: Leo (Grêmio), Hernanes (São Paulo) en Thiago Neves (Fluminense). Ronaldinho werd buiten de selectie gelaten, omdat de ster van Barcelona in de ogen van de bondscoach niet wedstrijdfit is.

Alexandre Pato is voor de tweede keer opgeroepen door Dunga. De achttienjarige aanvaller van AC Milan lijkt tegen Zweden zijn debuut te gaan maken. Tijdens de vorige interland tegen Ierland moest Pato geblesseerd afhaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen