Gomes helpt Tottenham aan zege op West Ham United

Tottenham Hotspur boekte wederom een zege onder coach Harry Redknapp. In het laatste kwart sloegen The Spurs toe bij West Ham United, mede dankzij enkele knappe reddingen van Heurelho Gomes: 2-0.

De 89ste minuut was de belangrijkste van deze Londense derby. Tottenham leidde al met 1-0 maar moest op Upton Park oppassen tijdens een slotoffensief van West Ham. Dat kwam er: eerst haalde Lucas Neill uit van buiten de zestien, maar keerde Gomes zijn inzet. En enkele tellen later kreeg David Di Michele vanaf vijf meter dé kans op de gelijkmaker, maar redde de Braziliaanse keeper opnieuw knap.

Tien tellen later volgde in de tegenaanval de beslissing. Invaller Jamie O'Hara ontsnapte, haalde vanaf twintig meter uit en klopte doelman Robert Green met een diagonaal schot: 0-2. Het betekende de beslissing, aangezien Ledley King in de 68ste minuut de score al had geopend. Na een voorzet van Aaron Lennon torende de opgekomen centrale verdediger hoog boven zijn tegenstanders uit en kopte hij vanaf vijf meter raak via de grond. De zege van Tottenham was verdiend. West Ham was lange tijd de ploeg die het meeste balbezit koesterde, maar stichtte slechts zelden gevaar voor het doel van Gomes. Aan de andere kant waren The Spurs dichter bij treffers. Zo trof Roman Pavlietsjenko in de eerste helft in kansrijke positie de paal, terwijl ook Didier Zokora, Darren Bent en Luka Modric kansen onbenut lieten.

Zowel Tottenham als West Ham heeft achttien punten na zestien competitieduels. Daarmee bezetten ze de vijftiende en zestiende plaats in de Premier League.