Gomes baalt van blokkerend Spurs, Van den Bergh ontkent

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gomes baalt van blokkerend Spurs, Van den Bergh ontkent

• FC Dordrecht keert dit seizoen na twintig jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. Dat doet de ploeg met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (18.30 uur). Om de lange busreis na Friesland te doorstaan, heeft de club oude beelden opgeduikeld. De kampioenswedstrijd van twintig jaar geleden tegen Fortuna Sittard (1-0 winst) wordt in de bus vertoond.

'Ik had er geen problemen mee dat Tottenham Hotspur Hugo Lloris aantrok, maar wel dat ze me niet lieten gaan. Ik had de kans om te vertrekken, maar Tottenham bleef het blokkeren. Altijd maar blokkeren.'
Heurelho Gomes, de voormalige doelman van PSV, is dolgelukkig dat hij zijn carrière nieuw leven in kan blazen bij Watford. Bij Tottenham was hij op een dood spoor beland. 'Als je voor het Braziliaanse nationale team hebt gespeeld en in de kwartfinale van de Champions league, dan is het lastig om drie jaar op de bank te zitten.' (Daily Mirror)

Wat doe je als club als een van je trouwste fans in het huwelijksbootje stapt? Fulham weet het antwoord. Met een mooie brief wensen The Cottagers de supporter geluk: 'Lisa is een geweldige vrouw en bijna perfect, op haar favoriete club na.' Om af te sluiten met: 'Fulham Football Club (je ware liefde).'

NEC heeft een nieuwe kledingsponsor gevonden in Patrick, maar dat levert de club ook problemen op. Het thuistenue dat in december 2013 door de fans werd gekozen, is namelijk nog in productie. Hierdoor speelt de club uit Nijmegen de eerste vier competitiewedstrijden niet in de traditionele clubkleuren, rood, groen en zwart. De tijdelijke uitrusting (zie foto, afkomstig van clubwebsite) is zwart met rode accenten.

'Als je de keuze hebt, teken dan niet voor Manchester City'
Jack Rodwell ondertekende medio 2012 een contract bij Manchester City, maar daar heeft de middenvelder, die onlangs overstapte naar Sunderland, nu duidelijk spijt van. Hij kwam twee jaar lang namelijk nauwelijks in actie. 'Laat speeltijd altijd het zwaarst wegen in je keuze. Als je niet speelt, dan sta je stil', luidt zijn advies. (Daily Mail)

Alvaro Arbeloa heeft zijn excuses aangeboden aan ploeggenoot Iker Casillas. Op Twitter had hij een bericht geretweet waarin Casillas 'de tumor van Real Madrid' genoemd werd. Het leidde tot veel onrust op het sociale medium, waar Arbeloa inmiddels zijn misser erkend heeft. 'Ik heb de fout gemaakt dat ik een bericht heb herhaald waar ik de context niet helemaal snapte', luidt zijn excuus.

'Iedereen weet dat je van dopinggebruik twee jaar geschorst kan worden. Je denkt toch niet dat ik bij een amateurwedstrijd doping ga gebruiken? Ben je gek? Dan had ik dat toch bij ADO Den Haag-Ajax gedaan? Mafkees.'
NRC Handelsblad onthulde dat Spakenburg in het seizoen 2011/12 structureel doping gebruikte. Ricky van den Bergh speelde dat jaar bij deze amateurclub en kreeg na het duel met Rijnsburgse Boys last van hartklachten, waarvoor hij naar het ziekenhuis moest. 'Na de wedstrijd kwam ik in de kleedkamer en nam ik twee slokjes van een bidon. Het was smerige troep. Ik heb niet bewust gebruikt.' (Omroep West)

Sinds zijn ontslag bij Anderlecht in maart zit trainer John van den Brom zonder club. Hij wacht op een nieuwe uitdaging, maar heeft weinig trek in een exotisch avontuur. 'Clubs uit het Midden-Oosten en China hebben me al gebeld, maar daar zit ik niet op te wachten. Ook nu is er weer iets concreets, maar weer in een ander continent. Ik twijfel. Ik word er gek van.' (Het Laatste Nieuws)

'Mokotjo is de beste speler waarmee ik ooit samen heb gespeeld.'
Kamohelo Mokotjo vertrok deze week van PEC Zwolle naar FC Twente. Mustafa Saymak is nog altijd lovend over zijn oude ploeggenoot. 'Als je hem op trainingen ziet, stijgt hij gewoon boven ons niveau uit.'(FOX Sports)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.