'Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert'

Reacties

Patrick Kluivert wordt al enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat. De huidig technisch directeur van Paris Saint-Germain zou in 2011 en 2012 door wekelijks in te zetten op wedstrijden een schuld van ruim één miljoen euro hebben opgebouwd bij criminelen.

'Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert'

Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van vertrouwelijke justitiële documenten en eigen onderzoek. Via tussenpersonen heeft Kluivert zijn schuld voor een deel afgelost. Omdat het restant als incasso-opdracht is verhandeld in de criminele wereld, is het onduidelijk bij welke criminelen de voormalig topspits nog in het krijt staat.

Uit de documenten komt onder meer naar voren dat Kluivert in 2011 en 2012 inzette op wedstrijden van het eerste elftal van FC Twente - de club die hij diende als trainer van de beloften - en daarmee 15.669 euro verdiende. Toen was zoiets nog niet verboden, inmiddels is dat wel het geval. Omdat nog niet alle feiten bij de bond bekend zijn, wil de KNVB niet reageren.

Er zijn volgens justitie geen aanwijzingen dat Kluivert betrokken is bij matchfixing. Advocaat Gerard Spong meldt dat Kluivert 'geen enkele strafbare betrokkenheid heeft gehad bij het manipuleren van voetbalwedstrijden' en dat hij 'uitsluitend slachtoffer is in deze zaak'.

FIOD
De leider van het bewuste goksyndicaat is Daniël van 't H., die volgens justitie in Duitsland in het verleden betrokken was bij matchfixing door onder meer spelers met gokschulden aan te zetten tot het manipuleren van hun eigen wedstrijden. In februari 2015 werden vijf leden van het syndicaat gearresteerd door de FIOD en bij huiszoekingen documenten aangetroffen die verwezen naar Kluivert. De 79-voudig international verklaarde twee jaar geleden bij de FIOD dat hij zich niet bedreigd heeft gevoeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.