Gok Van Gaal met Robben pakt verkeerd uit

VfB Stuttgart heeft de euforie bij Bayern München een flinke knauw gegeven. Invaller Arjen Robben maakte het verloren duel hinkend af.

Bayern München-VfB Stuttgart 1-2Bayern-trainer Louis van Gaal achtte de tijd rijp om de ietwat vermoeide Arjen Robben rust te gunnen. Het leek geen probleem te zijn, zeker ook omdat vervanger Danijel Pranjic met een afgemeten voorzet de openingstreffer van Ivica Olic voorbereidde. Maar het uiteindelijke resultaat was een bittere teleurstelling.

Na de eerste helft deed de Bayern-coach alsnog een beroep op Robben om naderend puntenverlies na de gelukkige gelijkmaker van Christian Träsch te voorkomen. Het leidde niet tot het gewenste resultaat. Bayern München incasseerde vroeg in de tweede helft een treffer van Ciprian Marica en kon de Stuttgart-defensie nauwelijks verontrusten.

Tot overmaat van ramp zocht Robben na negentig minuten aangeslagen de kleedkamer op. De laatste minuten moest hij vanwege problemen met zijn linkerkuit lijdzaam toezien hoe de nederlaag zijn beslag kreeg.

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 4-2Werder Bremen gaf het succes in de Duitse bekerstrijd wel een vervolg. Na ruim een half uur kon de ploeg van Thomas Schaaf de zege op 1. FC Nürnberg al nauwelijks meer ontgaan. Per Mertesacker zette in de eerste minuut de toon en bracht in de twintigste minuut de defensie van de gasten opnieuw in verlegenheid. Ondanks de 3-0 voorsprong kwam de zege na rust nog in gevaar door toedoen van Mike Frantz en Eric Maxim Choupo-Moting. Clemenz Fritz maakte in blessuretijd een einde aan de onzekerheid voor Werder, dat door de zege de achterstand op nummer vier Dortmund verkleinde.

Hertha BSC-Borussia Dortmund 0-0Zowel Hertha BSC als Borussia Dortmund kon niet tevreden zijn met het doelpuntloze gelijkspel. De Berlijnse formatie was alleen gebaat bij een overwinning in de strijd tegen degradatie, zoals BVB in de jacht op een plaats in de voorronde zich evenmin puntenverlies kon veroorloven.

Hannover 96-1. FC Köln 1-41. FC Köln deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Hannover 96, dat in de gevarenzone bivakkeert, kreeg op eigen veld een nederlaag aangesmeerd. Het degradatieduel was binnen een half uur beslist. Door treffers van Zoran Tosic, Petit en Milivoje Novakovic kon 1. FC Köln na 28 minuten rustig achterover leunen. Uiteindelijk keerde Die Geissbocken met een 4-1 zege huiswaarts.