Goetzee: 'Aantrekken spelers bij NAC volgens KNVB-regels'

Reacties

Algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda is niet onder de indruk van de uitspraken van zijn collega Jan Smit van Heracles Almelo. Die liet zich tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn club ontvallen dat hij het ongepast vindt dat een club die zich in de zorgelijke Categorie 1 van de KNVB bevindt, spelers kan halen.

Goetzee: 'Aantrekken spelers bij NAC volgens KNVB-regels'

Daarmee doelde hij op NAC, dat zich de voorbije dagen verzekerde van de komst van drie nieuwe spelers: Dirk Marcellis (foto), Guyon Fernandez en Menno Koch. Al benadrukt Goetzee dat de komst van laatste twee 'nog wat punten op de i nodig heeft'.

'De KNVB heeft regels en wij handelen naar die regels', zegt Goetzee tegenover Voetbal International. Dat handelen naar de regels betekent dat NAC voor elke uitgave die het doet toestemming moet krijgen van de voetbalbond. Voor elke investering moet de club bovendien 150 procent dekking hebben. 'En aan die criteria kunnen we voldoen dankzij onze sponsors. Zo simpel is het', zegt Goetzee.

Gift
De Brabanders gingen na de teleurstellende eerste seizoenshelft, waarin NAC als nummer zeventien eindigde, met de pet rond. Goetzee haalde ongeveer 450.000 euro op. Dat bedrag is een gift van de financiers, dus geen lening. 'Ik benadruk daarom liever dat laatste aspect. De impact van NAC op de regio West-Brabant is dusdanig dat, wanneer de club er slecht voorstaat, er altijd mensen bereid zijn te helpen. De sponsors van NAC hebben een groot hart en daar zijn we erg trots op en dankbaar voor. Van die 150 procent besteden we honderd procent aan de spelers, de andere vijftig procent worden opgenomen in het bedrijfsresultaat. Het is voor ons dus een win-win-situatie.'

Aan de uitspraken van Heracles-preses Smit zegt Goetzee zich niet te storen. 'Nee, hoor. Van mij mag iedereen zeggen wat hij vindt. Zelf zou ik me alleen nooit zo uitlaten over collega-clubs. Maar dat is iets anders.' NAC hoopt zich de komende weken verder te versterken. Er is nog beperkt budget. Kees Luijckx (die in eerste instantie als middenvelder wordt gezien) staat nog steeds hoog op de nominatie van coach Robert Maaskant, terwijl hij het vertrek van aanvaller Kingsley Boateng naar Bari het liefst ook nog op wil vangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.