Goes: 'Prima dat discussie over technisch directeur er is'

Reacties

Jelle Goes staat open voor de aanstelling van een technisch directeur bij de KNVB. De huidige technisch manager, die nu de voetbalinhoudelijke visie voor zijn rekening neemt, vindt de discussie niet zo vreemd.

Goes: 'Prima dat discussie over technisch directeur er is'

'Prima dat de discussie er is', aldus Goes tegenover Voetbal International. 'Het verbeteren van ons voetbal is daarbij het vertrekpunt. De KNVB is er om de clubs en de leden te dienen. Als over de hele breedte blijkt dat er behoefte is aan zo iemand, dan is het niet gek dat daarover wordt nagedacht. Maar zo'n directeur moet het voetbal natuurlijk wel over de hele linie verbeteren, anders heeft het geen zin.'

'Je zou ook nog kunnen denken aan een andere structuur. Bijvoorbeeld een technisch team mét de bondscoach waarin samen verantwoordelijkheid wordt genomen voor de ontwikkeling en de nationale elftallen, en waar wordt nagedacht over de korte- en langetermijndoelen. Dat zou de KNVB ook kunnen helpen.'

Bij de KNVB wordt gediscussieerd over de aanstelling van een technisch directeur. Waar directeur betaald voetbal Bert van Oostveen eerder graag de woorden van zijn voorganger Henk Kesler herhaalde met de vraag wat zo iemand kwam doen naast het verbeteren van zijn golfhandicap, komt er door de prestaties van het Nederlands elftal en ook de publieke opinie wellicht toch een directeur voetbalzaken. Iets waar Toon Gerbrands en de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal al langer voor pleiten.

In de nieuwe editie van Voetbal International staat een uitgebreid interview met Jelle Goes, die nog dit jaar het tot Hollandse School 2.0 omgedoopte masterplan lanceert. De eerste contouren daarvan zijn al zichtbaar.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.