Goedkope strafschop helpt mager Anderlecht

Anderlecht heeft zonder te imponeren Cercle Brugge aan de kant geschoven. Een gemakkelijk gegeven strafschop hielp de Brusselse formatie (3-1).

Ondanks een overwicht waren de kansen voor Anderlecht in de eerste helft op één hand te tellen. De openingstreffer van Jonathan Legear na 39 minuten was daarom even onverwacht als verdiend. Twee minuten later deelde de Brusselse de genadeklap uit dankzij een cadeautje.

Mbark Boussoufa gleed uit en viel daarna tegen Denis Viane aan. Scheidsrechter Laurent Colemonts zag er echter een overtreding in en gaf Anderlecht voor de glijpartij een strafschop. Boussoufa nam zelf plaats achter de bal en miste aanvankelijk. In tweede instantie liet hij keeper Bram Verbist wel kansloos.

Cercle bracht tien minuten voor het einde via Oleg Iachtchouk de spanning terug. Maar in plaats van de gelijkmaker viel in blessuretijd de derde Brusselse treffer. Nicolás Frutos pakte na zijn doelpunt nog een gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok.