Goede start Walemark bij Feyenoord valt ook op in Zweden

Reacties

Patrick Walemark kan zijn debuut gaan maken voor het Zweedse nationale elftal. De twintigjarige Feyenoorder is voor het eerst opgeroepen in de definitieve selectie. Trainer Janne Andersson beloont de buitenspeler daarmee voor zijn sterke ontwikkeling bij de Rotterdammers.

Goede start Walemark bij Feyenoord valt ook op in Zweden
© Pro Shots

Walemark verkaste in januari 2022 voor ruim drie miljoen euro van het Zweedse BK Häcken naar Feyenoord. De buitenspeler beleefde een moeizaam eerste halfjaar bij de ploeg van Arne Slot, maar laat zich sinds deze nieuwe voetbaljaargang steeds meer gelden. Hij maakte tot dusver een doelpunt en leverde twee assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Debuut
Zweden speelt op zaterdag 24 september een uitwedstrijd tegen Servië in de Nations League. Mogelijk kan de behendige vleugelspeler dan al zijn debuut maken. Anders heeft de jongeling op dinsdag 27 september nog een kans, dan staat Zweden - Slovenië op het programma.

In Groep B is Noorwegen koploper met tien punten uit vier wedstrijden. Zweden staat derde met drie punten uit vier wedstrijden.

Aan het begin van het seizoen gaf Walemark in een uitgebreid interview met VI zijn ambities aan. 'Ik heb geprobeerd het gaspedaal in te drukken, op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden. Het gevolg is dat ik me fitter voel dan ooit en scherper ben in mijn hoofd dan ik ben geweest.’ Ook gaf de buitenspeler te kennen voor een wedstrijd naar de hoogtepunten van Arjen Robben te kijken.

Spelersprofiel

P. Wålemark


Geboortedatum:
14 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Göteborg
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
SC Heerenveen
UEFA Nations League

Stand League B Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
6
4
1
1
13-5
+8
13
2
Noorwegen
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Slovenië
6
1
3
2
6-10
-4
6
4
Zweden
6
1
1
4
7-11
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. Wålemark
Meer over P. Wålemark
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.