Goede nachtrust moet Dost topscorerstitel brengen

Reacties

Bas Dost stond in maart en april twee maanden droog, maar doet toch nog altijd mee om de Duitse topscorerstitel nu hij na zijn ene doelpunt van vorige week tegen Hannover 96 (2-2) zondagmiddag tegen SC Paderborn (1-3) twee keer scoorde.  

Goede nachtrust moet Dost topscorerstitel brengen

Hoewel het seizoen bijna ten einde is begint de productiviteit van Dost weer iets weg te hebben van de trefzekerheid die hij begin dit jaar etaleerde. Toen scoorde de 25-jarige spits elf keer in zes competitieduels. Sindsdien duurde het echter zeven wedstrijden voor hij eindelijk het net weer eens vond. 'Dat ik zo lang geen doelpunt heb gemaakt, vind ik echt klote', zegt Dost zondag tegen Kicker.

Omdat hij het scoren even verleerd was, leek de topscorerstitel buiten bereik. Met drie goals in twee duels is lijstaanvoerder Alexander Meier (negentien goals) nu plots weer binnen breik. Dost moet nog drie keer scoren in de laatste twee duels met Borussia Dortmund en 1. FC Köln om de geblesseerde spits van Eintracht Frankfurt te evenaren. 'Dat is zeker mogelijk, ik zal er alles aan doen', stelde Dost. Hoe? 'Door goed te slapen.'

Twee jaar na zijn vertrek bij SC Freiburg staat Max Kruse opnieuw aan de vooravond van een transfer. Bij Borussia Mönchengladbach was hij in twee Bundesliga-jaargangen goed voor 23 goals en 17 assists.
Twee jaar na zijn vertrek bij SC Freiburg staat Max Kruse opnieuw aan de vooravond van een transfer. Bij Borussia Mönchengladbach was hij in twee Bundesliga-jaargangen goed voor 23 goals en 17 assists.

Of Dost volgend seizoen weer de ruimte krijgt een gooi te doen naar de topscorerstitel moet nog blijken. De laatste weken moest de kersverse Oranje-international al weleens plaatsmaken voor Nicklas Bendtner, komend seizoen heeft hij er met Max Kruse een geduchte concurrent bij. Zondag rondde Wolfsburg de komst van de elfvoudige international van Duitsland, die voor vier jaar tekende, af. Borussia Mönchengladbach ontvangt twaalf miljoen euro.

Gezien de transfersom en het jaarsalaris van vijf miljoen euro van Kruse, haalt Wolfsburg de 27-jarige spits niet voor de bank. 'Hij is een type aanvaller dat nog ontbrak in onze ploeg', legt directeur Klaus Allofs uit. 'Max is een technisch begaafde, snelle en doelgerichte spits, die ook als aangever uitblinkt. Met hem is onze aanval nog sterker bezet, wat vooral met het oog op volgend seizoen belangrijk is.'

Champions League
Net als dit seizoen zal Wolfsburg ook na de zomer immers weer uitkomen op de Europese velden. Waar dat dit jaar gebeurde in de Europa League, zullen Dost en zijn ploeggenoten dat dan doen in de Champions League. Dankzij de 3-1 zege op bezoek bij Paderborn zijn Die Wölfe zeker van een ticket voor het hoofdtoernooi. Verder strijdt het met Gladbach nog om de tweede plaats.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.