Goede gok in Singapore, tattoo Messi en spelfout Debuchy

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Goede gok in Singapore, tattoo Messi en spelfout Debuchy

• Er wordt in Singapore massaal gegokt op oefenwedstrijden, waardoor de regering besloot om voor het WK een campagne te starten tegen die verslaving. Maar laat het droevige ventje uit het filmpje nu net een financiële klapper gemaakt hebben dankzij zijn vader...

• Je hebt fans en je hebt fans. Hernán Baigoria liet kort voor de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië (1-0 na verlenging) een tatoeage op zijn rug zetten met het rugnummer en de achternaam van Lionel Messi. Afgelopen weekend ontmoetten de twee elkaar en bewonderde de Argentijnse voetbalster van Barcelona de tatoeage.

Mario Balotelli is nou niet bepaald een voetballer die wij zouden typeren als rolmodel. Hij rookt als een ketter, pakt evenveel kaarten als hij doelpunten maakt en stuurde onlangs een tweet de wereld in waarbij hij met een pistool op de camera richtte. 'Deze is voor alle haters', was de begeleidende boodschap. Niet zo'n hele frisse gozer, dus. Toch lonkt voor Balotelli het aanvoerderschap van AC Milan, melden Italiaanse media. Riccardo Montolivo, de vaste aanvoerder, kan namelijk de eerste maanden van het nieuwe seizoen niet spelen door een beenbreuk. Gedurende die periode zou trainer Filippo Inzaghi de aanvoerdersband aan Balotelli willen geven. De oefenmeester denkt dat die verantwoordelijkheid de spits goed zal doen. Wij hebben er zo onze twijfels bij.

• Als jonge voetbalsupporter is er niets leuker dan het nieuwe shirt kopen van je favoriete club. En als het even kan, zet je daar de naam op van de nieuwe aankoop. Toch? Zo ook deze fan van Arsenal. Hij schafte het tricot van aankoop Mathieu Debuchy aan en trots deelde hij zijn aankoop op social media. Daardoor kwam de supporter er al snel achter dat hij rondliep met een kapitale spelfout op zijn rug…

Dimitar Berbatov is een speler over wie de meningen altijd verdeeld zullen zijn. De een kan zijn luie en flegmatieke houding niet uitstaan. De ander geniet van zijn klasse en technische hoogstandjes. Wij horen bij die laatste categorie. Gisteren was het weer smullen, toen de Bulgaarse spits van AS Monaco een volledig mislukte voorzet met een atletische inzet promoveerde tot doelpunt. Bravo Berba!

• Voetballers zijn niet alleen idolen, maar hebben ook idolen. Dat bleek zondag na het laatste fluitsignaal bij het oefenduel RB Leipzig - Paris Saint Germain (4-2). Aanvoerder Daniel Frahn stormde direct na afloop over het veld om het shirtje van Zlatan Ibrahimovic te bemachtigen. Hij arriveerde als eerste bij de Zweed, dus zijn missie leek geslaagd. Leek, want Ibra weigerde zijn shirtje af te staan aan Frahn, omdat hij het al aan diens medespeler Terrence Boyd beloofd had. Dat zorgde bij woede van Frahn, omdat Boyd zijn allereerste wedstrijd voor Leipzig speelde. 'Respectloos vind ik het, maar we gaan straks weer trainen', zinde Frahn op wraak op zijn nieuwe ploegmakker. Gelukkig voor Boyd suste Ibrahimovic het incident door ook Frahn een shirtje uit te delen.

'De actie van Luis Suarez keur ik absoluut niet goed, maar de reactie van Giorgio Chiellini vond ik het ergste. Daar werd ik gewoon boos van. Hij gedroeg zich als een klein kind door de beetplek aan de scheidsrechter te laten zien. Gelukkig accepteerde hij uiteindelijk de excuses van Suarez en heeft hij de FIFA gevraagd Suarez' schorsing te verminderen.'
De Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini krijgt onder uit de zak. Het is een geval van 'friendly fire', want de kritiek op de mandekker van Juventus is afkomstig van Pavel Nedved, inderdaad, de directeur van De Oude Dame.

• Goed nieuws voor Mohamed Salah. Voor de 22-jarige Egyptenaar van Chelsea dreigde dienstplicht, vanwege het vervallen van zijn vrijstellingsstatus. Premier Ibrahim Mahlab heeft aan alle onzekerheid een einde gemaakt door te verklaren dat Salah de stormbaan niet op hoeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.