Goed nieuws voor Onana: bondscoach Broos ontslagen

Reacties

Hugo Broos is niet langer bondscoach van Kameroen. De 65-jarige Belg, die onlangs opnieuw flink in de clinch lag met Ajax-doelman André Onana, slaagde er niet in om met zijn ploeg het WK te halen.

Goed nieuws voor Onana: bondscoach Broos ontslagen

Broos was sinds februari 2016 bondcoach van Kameroen. In 24 interlands won de voormalige coach van onder meer Anderlecht tien keer, negen keer werd er gelijkgespeeld en vijf keer ging hij onderuit met De Ontembare Leeuwen.

Afgelopen week kwam Broos opnieuw in het nieuws toen hij verbaal werd aangevallen door Onana. Volgens de Ajacied roept de inmiddels ex-bondscoach te pas en te onpas dat de goalie niet voor zijn land zou willen uitkomen.

Broos, die met meerdere spelers dergelijke problemen had, reageerde in Belgische media allesbehalve terughoudend. 'Hij heeft wel degelijk gezegd dat hij niet opgeroepen wilde worden voor de Confederations Cup afgelopen zomer. En dat ik nadien ook geen moeite meer hoefde te doen, "want met Kameroen was het altijd wel iets", zo zei hij. Hij wilde liever de voorbereiding met Ajax doen.'

'Bovendien is hij mijn tweede doelman. Hij is gefrustreerd, maar wil het gelijk aan zijn kant krijgen. Ik begrijp wel waar dit vandaan komt. Als hij toegeeft niet meer opgeroepen te willen worden, krijgt hij het hele land over zich heen. Dat wordt hen (spelers die bedanken, red.) kwalijk genomen', besluit Broos tegen Het Nieuwsblad.

Broos beschikte nog over een contract tot februari 2018. Met Kameroen won hij begin dit jaar nog wel de Afrika Cup. De mislukte WK-kwalificatiecampagne zorgde evenwel alsnog voor zijn ontslag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.