Goed nieuws voor Larsson en Toivonen van Zweedse bond

Reacties

Sam Larsson zit voor het eerst in de selectie van de Zweedse nationale ploeg. Bondscoach Janne Andersson heeft de buitenspeler van SC Heerenveen opgenomen in zijn groep voor de WK-kwalificatieduels met Luxemburg (7 oktober) en Bulgarije (10 oktober).

Goed nieuws voor Larsson en Toivonen van Zweedse bond

De 23-jarige Larsson, die al wel uitkwam voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Zweden, liet dit Eredivisie-seizoen al drie goals aantekenen, hoewel hij aan het begin van de jaargang kampte met blessureleed. In het voorbije seizoen kwam de aanvallers tot zes treffers in 34 competitieduels.

'Hij heeft heel erg interessante kwaliteiten', aldus Andersson op de website van de Zweedse voetbalbond over de debutant in zijn selectie. 'Larsson is beweeglijk en sterk aan de bal.' De keuzeheer haalde Ola Toivonen terug in het keurkorps. De voormalig PSV'er werd gepasseerd voor het EK én het duel met het Nederlands elftal, maar is bij Toulouse sterk begonnen aan het seizoen.

Zweden ving de WK-kwalificatie eerder deze maand aan met een 1-1 remise tegen het Nederlands elftal. De Scandinaviërs schitterden door afwezigheid op de twee voorbije mondiale eindrondes, in 2010 en 2014.

Selectie Zweden voor komende WK-kwalificatieduels:

Doel: Robin Olsen (FC Kopenhagen), Patrik Carlgren (AIK), Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Defensie: Andreas Granqvist (Krasnodar), Victor Lindelöf (Benfica), Mikael Lustig, (Celtic), Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach), Ludwig Augustinsson (FC Kopenhagen), Pontus Jansson (Leeds United), Emil Krafth (Bologna), Filip Helander, (Bologna), Martin Olsson (Norwich City)

Middenveld: Emil Forsberg (RB Leipzig), Albin Ekdal (Hamburg SV), Oscar Hiljemark (Palermo), Jimmy Durmaz (Toulouse), Alexander Fransson (FC Basel), Marcus Rohdén (Crotone), Sam Larsson (SC Heerenveen)

Aanval: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta de Vigo), Christoffer Nyman (Eintracht Braunschweig), Ola Toivonen (Toulouse)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.