Goed nieuws over Gomis: 'Het gaat prima met hem'

Reacties

Manager Garry Monk heeft de zorgen om Bafetimbi Gomis weggenomen. De spits van Swansea City zakte in elkaar tijdens de openingsfase van de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-2), maar er is volgens Monk niets ernstigs aan de hand.

Goed nieuws over Gomis: 'Het gaat prima met hem'

Gomis was kort na het incident alweer bij kennis, toen hij zijn hoofd oprichtte en zijn ogen opende. 'Hij had even een minuutje nodig maar praatte alweer toen hij van het veld werd gedragen. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis gegaan, maar het gaat prima met hem', vertelde Monk na afloop bij de BBC.

Voor de 29-jarige aanvaller was het niet de eerste keer dat dit hem overkwam. In zijn tijd als speler van Olympique Lyon verloor hij drie keer het bewustzijn. De laatste keer gebeurde dat in oktober 2009 op een training van de Franse nationale ploeg. Een kwartier na het incident stond de twaalfvoudige international toen alweer op het veld. Nadien brachten onderzoeken ook geen enkel potentieel gevaar aan het licht.

Swansea liet tijdens de wedstrijd via een woordvoerder al weten op de hoogte te zijn van de medische situatie van Gomis. Monk bevestigde dat na afloop. 'We kennen zijn geschiedenis. Hij heeft bij ons alle tests doorstaan. Het hoort nu eenmaal bij zijn leven. Het is iets waarmee hij al vanaf kinds af aan heeft moeten leren omgaan.'

Of het betekent dat Gomis zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Liverpool alweer kan meespelen is nog niet bekend. Tot dusverre kwam de door Saint-Étienne opgeleide spits 29 keer in actie voor Swansea. Hij scoorde vijf keer. Daarbij moet worden aangetekend dat Gomis tot het vertrek van Wilfried Bony naar Manchester City tweede keus was in Wales.

De hoofdpersoon zelf nam via Twitter de laatste zorgen over zijn gezondheid weg. Hij wijtte het incident aan vermoeidheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.