'Goed met Brouwers een betrouwbare optie te hebben'

Roel Brouwers (29) was een van de opvallendste verschijningen bij Borussia Mönchengladbach, dat zondag stuntte door met 1-0 bij Bayern München te winnen. De Limburgse centrumverdediger speelde de volle negentig minuten voor de formatie van trainer Lucien Favre, als vervanger van de met een kuitblessure kampende Martin Stranzl.

'Goed met Brouwers een betrouwbare optie te hebben'

Sinds de komst van de Oostenrijker tijdens de voorbije winterstop is Brouwers zijn basisplaats in Gladbach kwijt en richt hij zich op spaarzame invalbeurten. Tegen Bayern München speelde de voormalig verdediger van Roda JC en SC Paderborn sterk en leverde zelfs formeel de assist op Igor De Camargo, die de enige goal van de wedstrijd maakte.

Bij het uitverdedigen belandde Brouwers' verre trap tussen de blunderende Bayern-keeper Manuel Neuer en De Camargo in, waarna laatstgenoemde eenvoudig kon scoren. Het betekende Borussia's eerste zege in München sinds 1995. 'Het is goed dat we met Roel een ervaren en betrouwbare speler tot onze beschikking hebben die er staat als het moet', prijst Max Eberl, tegenwoordig technisch directeur van Borussia Mönchengladbach.

Het was alweer bijna een jaar geleden dat Die Fohlen aantraden met het centrale verdedigingsduo Brouwers-Dante. Tijdens het seizoen 2009/10 vormde de Nederlander en Braziliaan het vaste koppel; Brouwers was zelfs in beeld bij het Nederlands elftal. Na de vierde speeldag van het voorbije seizoen viel het duo uiteen, doordat zowel Brouwers als Dante met blessures te maken kreeg.

Voorlopig zal coach Favre blijven vasthouden aan Stranzl als partner van Dante. 'Maar ik blijf beiden gewoon onder druk zetten', aldus Brouwers. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's