Goddelijke Zlatan, prachtige goal Van Persie in Lego

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Goddelijke Zlatan, prachtige goal Van Persie in Lego

'Geloof je in Jezus? Mooi, dan geloof je in mij!'
Zlatan Ibrahimovic is allerminst bescheiden. Dat erkent ook Marco Verratti, zijn ploeggenoot bij Paris Saint-Germain. 'Voordat we kampioen werden in 2013 was onze trainer Carlo Ancelotti gespannen. En dus liep Zlatan op hem af en vroeg hem of hij geloofde in Jezus. Ancelotti zei ja, waarop Ibrahimovic zei: Goed, dan geloof je in mij, maak je niet druk. Zo is hij. Ook daarom is hij zo’n geweldige speler’, aldus de Italiaanse middenvelder. Saillant detail: In zijn periode bij Ajax hing in de Amsterdam Arena een spandoek met de tekst: Zlatan, son of God.  (FourFourTwo)

• Maandagavond wordt de FIFA Puskas Award uitgereikt voor het Doelpunt van het Jaar. Robin Van Persie, James Rodriguez en Stephanie Roche zijn de drie genomineerden. Hun doelpunten werden voor de gelegenheid nagespeeld in.....Lego.

'Januzaj doet me denken aan Johan Cruyff'
• Real Sociedad-trainer David Moyes is lovend over Adnan Januzaj. De voormalige manager van Manchester United werkte een jaar samen met de Belgische buitenspeler en ziet gelijkenissen met Johan Cruijff, een van de beste voetballers ooit. 'Hij is een uitzonderlijke speler en hongerig naar succes', aldus Moyes. (FourFourTwo)

'Mijn referenties? Ik heb gewerkt onder Capello, Zagallo, Del Bosque en Hiddink'
Roberto Carlos is op dit moment trainer van Akhisarspor, de nummer elf van de Turkse competitie. Als trainer is de Braziliaan nog relatief onervaren, maar voorbeelden uit het verleden zijn een inspiratie voor de voormalige linksback van Real Madrid. Zo ook Guus Hiddink, met wie hij als speler samenwerkte in Madrid en als assistent bij het Russische FC Anzhi.

'Ik hoop in hetzelfde rijtje te komen met legendes Ronaldo, Zanetti en Matthäus'
Lukas Podolski hoopt net zoveel indruk te maken bij Internazionale als zijn illustere voorgangers Ronaldo, Javier Zanetti én Lothar Matthäus. Het siert de huurling van Arsenal dat hij zijn landgenoot Matthäus roemt. Andersom is dat niet het geval. De voormalige captain van Duitsland en Bayern München heeft zich de laatste weken niet erg positief uitgelaten over Podolski.

'Ronaldo en Messi hebben een jaar pauze. Manuel Neuer verdient de Gouden Bal.'
• Zonder te zien wie het zegt, is dit niet zo'n opvallende uitspraak. Als het uit de mond van Diego Maradona komt, is het dat weer wel. De Argentijn gaat dus niet voor zijn landgenoot Messi als hij moet kiezen wie op 12 januari bij het FIFA-gala de Ballon d'Or (Gouden Bal) krijgt. Overigens heeft Neuer een eerste prijs al te pakken. Door de AIPS, de internationale  federatie van sportjournalisten, is hij tot Europees Sportman van het jaar benoemd. De doelman troefde tennisser Roger Federer af.

'Ik verstop me gewoon. Om aan de vrouwen te weerstaan, verander ik regelmatig van telefoonnummer. Ik vraag me soms af wat er in hun hoofd omgaat. Het is gênant.'
• Volgens Yaya Touré zit er een keerzijde aan de roem die profvoetballers ten deel valt, zo vertelt hij in de Ivoriaanse media.

• Zou Diego Costa uit angst voor een horde vrouwen zich daarom als volgt vermomd hebben?

Celtic heeft de competitie uitstekend hervat. Met John Guidetti op de bank werd met 2-0 gewonnen bij Kilmarnock. Bekijk hier de samenvatting van Sport1. Nadir Ciftçi deed het uitstekend met Dundee United op bezoek bij Partick Thistle. Bekijk hier zijn glansrol, met een goal en een assist.

• Een opmerkelijke aftrap… Bij Sampdoria werd maandag in een nogal aanvallende opstelling gestart aan het competitieduel met Lazio. Tot resultaat leidde het overigens niet. Er werd met 3-0 verloren. Helemaal nieuw is het overigens ook niet. Coach Zdenek Zeman liet Cagliari, voor zijn ontslag, met acht spelers op de middenlijn starten. Samp  koos voor tien, al waren er een paar spelers bij die direct achteruit sprintte.

'Ik wil die jongen niet pesten.'
Erik Bakker reist niet mee naar het trainingskamp van SC Cambuur in Portugal. De middenvelder kampt met een vorm van heimwee en heeft van trainer Henk de Jong toestemming gekregen om bij de amateurs van VV Bergum mee te trainen. 'Hij wordt doodongelukkig als hij een paar dagen van huis is', vult De Jong aan. Vorig jaar liet Bakker om dezelfde reden de voorbereiding op de tweede seizoenshelft schieten. Trainer Dwight Lodeweges deed daarna nauwelijks meer een beroep op hem. (AD)

• Feyenoord is inmiddels aangekomen in Dubai, waar in de nodige luxe de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zal plaatshebben. Niet voor iedereen verliep de heenreis even comfortabel...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.