Goaltjesdief Pellè aan kop in strijd om topscorerstitel 2013

● Feyenoord is in de Eredivisie zes thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen FC Groningen (W4, G2).  De laatste vier thuiswedstrijden werden stuk voor stuk gewonnen.

Goaltjesdief Pellè aan kop in strijd om topscorerstitel 2013

● De laatste nederlaag dateert van 8 april 2007 toen FC Groningen met 4-0 won in de Kuip door doelpunten van Koen van de Laak (twee) en Goran Lovre (twee).

● Feyenoord kwam in zijn laatste vijftien thuiswedstrijden telkens tot scoren. Op 27 januari 2013 bleven de Rotterdammers voor het laatst droog staan in een thuiswedstrijd toen het 0-0 bleef tegen FC Twente.

● Graziano Pellè scoorde tot en met de zestiende speelronde 25 Eredivisiedoelpunten in 2013 en is hiermee de topscorer in de Eredivisie. SC Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason staat tweede met 24 doelpunten.

● Pellè maakte liefst tien van zijn twaalf doelpunten in dit seizoen voor eigen publiek.

● FC Groningen is drie uitwedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie (W1, G2).

● Feyenoord verloor dit seizoen al twee thuiswedstrijden: tegen FC Twente (1-4) en Heracles Almelo (1-2). Dit is evenveel als de twee voorgaande seizoenen bij elkaar.

● FC Groningen was na de eerste zestien speelronden de op één na meest efficiënte ploeg van de Eredivisie. De ploeg creëerde 186 doelpogingen en scoorde uiteindelijk 31 keer, een percentage van 16,67. Alleen SC Heerenveen is efficiënter (17,86%).

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's