Goals Van Wolfswinkel en Haller onvoldoende voor zege

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Ricky van Wolfswinkel en Sébastien Haller bepaalden de eindstand op 1-1 in Arnhem, waar voor het publiek weinig te genieten viel.

Van Wolfswinkel speelde tussen 2009 en 2011 voor de Domstedelingen, maar vrijdagavond was Utrecht voor even de vijand. De spits deed van zich spreken, met dank aan Milot Rashica. De sterk spelende rechtsbuiten snelde kinderlijk eenvoudig voorbij Kevin Conboy en gaf voor op Van Wolfswinkel, die eenvoudig scoorde: 1-0.

Het was voor de van Norwich City overgekomen aanvaller al zijn derde competitietreffer van het seizoen, maar hij liet na nog voor rust de marge te verdubbelen. Nathan stuurde Van Wolfswinkel met een steekpass alleen op Robbin Ruiter af. De spits faalde oog in oog met de Utrecht-doelman. Het was een van de spaarzame grote kansen in de eerste helft, waarin Vitesse voor het meeste gevaar zorgde. Aan Utrechtse zijde ging veel mis in balbezit.

FC Utrecht pakte slechts één punt in zijn eerste drie competitiewedstrijden en een overwinning leek er voor de nummer vijf van vorig seizoen in Arnhem ook lange tijd niet in te zitten. Tot de 68ste minuut, toen Haller andermaal zijn waarde bewees. De Franse spits staat in de belangstelling van verschillende clubs en maakte tegen Vitesse alweer zijn derde treffer van het seizoen. Haller kopte bij de tweede paal knap raak uit een voorzet van Giovanni Troupée.

Richairo Zivkovic stond toen al binnen de lijnen. Hij moest als invaller de voorste linie van Utrecht van een impuls voorzien, maar het aanvalsspel van de bezoekers kwam maar niet op gang. Vitesse nam na de gelijkmaker weer het initiatief. Het tempo lag echter te laag om Utrecht in grote problemen te brengen. Opmerkelijk genoeg scoorde Vitesse dit seizoen in de Eredivisie alleen nog maar in de eerste helft en ook vrijdagavond viel er in de tweede helft voor de Vitesse-aanhang niets te vieren.

Vitesse staat na de remise vierde met zeven punten. Utrecht zoekt nog altijd naar de eerste driepunter en moet het voorlopig met plek vijftien doen in de Eredivisie.