Goals Ajilore zijn NAC Breda te machtig

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 3-0 gewonnen. De bezoekers waren niet eens de veel betere partij, maar waren beduidend effectiever bij het afronden.

Goals Ajilore zijn NAC Breda te machtig

Een waslijst aan afwezigen dwong FC Groningen-coach Ron Jans tot het oplossen van een lastige puzzel. Sepp De Roover, Ondrej Svejdik, Petter Andersson, Danny Holla, Theo Lucius, Morten Nordstrand, Fedrik Stenman en Leandro Bacuna ontbraken. Het leverde Tim Sparv zijn eerste basisplaats op. De thuisploeg speelde in prachtige klassieke tenues ter nagedachtenis aan clubicoon
Rat Verlegh.

Het duel begon uiterst voorzichtig en beide ploegen dwongen weinig af. Na een half uur kwam FC Groningen aan de leiding. Met een goede steekbal lanceerde Nicklas Pedersen ploeggenoot Oluwafemi Ajilore, die bekwaam afrondde. Nadat Csaba Fehèr een vrije trap op de kruising had geschoten maakte de Nigeriaan vlak voor de rust 2-0.

NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar ging op wonderlijke wijze onderuit en liet zo Tim Matavz ontsnappen. De Sloveen zette voor en vond Ajilore die slechts de bal hoefde te verlengen. Na de hervatting probeerde de thuisploeg de aansluiting te vinden. Verder dan een bal op de lat van Matthew Amoah en een goede kans voor Donny Gorter, die in kansrijke positie overschoot, kwam zij niet.

Tien minuten voor tijd was het duel beslist. Koen van de Laak reageerde goed op een prima pass van Thomas Enevoldsen en was eerder bij de bal dan Ten Rouwelaar. NAC viel in de eindfase van de wedstrijd alleen op door frustratie. Invaller Martijn Reuser stond op de knie van Luciano, die zich moest laten vervangen, en Gorter zag rood vanwege natrappen naar Andreas Granqvist.

Bekijk hier al onze video's