Goalgetter Diego Costa tempert de verwachtingen

Reacties

Diego Costa tempert de verwachtingen na zijn zinderende start bij Chelsea. 'Er komt een moment dat dat ik niet scoor', aldus de fysiek sterke centrumspits in gesprek met Sky Sports.

Goalgetter Diego Costa tempert de verwachtingen

Diego Costa was in zijn eerste vier competitieduels zeven keer trefzeker. 'Ik hoop deze lijn door te kunnen trekken, maar er zal een moment komen dat ik niet scoor. Dat is ook voetbal', legt de international van Spanje uit. 'Ik heb me goed aangepast bij Chelsea, maar dat ligt niet alleen aan mij. De sleutel tot succes zit in de spelersgroep die aanvoelt als een familie.'

De ban is gebroken. Diego Costa viert zijn eerste competitietreffer op Stamford Bridge.
De ban is gebroken. Diego Costa viert zijn eerste competitietreffer op Stamford Bridge.

Diego Costa luisterde zijn competitiedebuut bij Burnley (3-1 winst) en de eerste thuiswedstrijd (2-0 zege op Leicester City ) beide op met één treffer. Tegen Everton (6-3 winst) en Swansea City (4-2 winst) kwam de Spanjaard pas echt los. Op Goodison Park scoorde hij twee keer, terwijl hij zaterdag tegen Swansea drie van de vier treffers voor zijn rekening nam.

Daarmee hebben The Blues met de komst van Diego Costa van Atlético Madrid voor het eerst sinds jaren weer een echte goalgetter in huis. De laatste trefzekere aanvaller voor de komst van de geboren Braziliaan was Didier Drogba, deze zomer teruggehaald als stand-in van Diego Costa.

Waarom Diego Costa wel succesvol is en zijn voorgangers Andriy Shevchenko, Fernando Torres en Samuel Eto'o daar niet in slaagden is lastig te beoordelen. Ook de bonkige aanvaller heeft geen pasklaar antwoord op. 'Iedere spits heeft zijn eigen speelwijze en zijn sterke punten', aldus Costa. In dat kader hebben Diego Costa en Drogba opvallende gelijkenissen.

Didier Drogba geniet nog steeds een heldenstatus bij Chelsea.
Didier Drogba geniet nog steeds een heldenstatus bij Chelsea.

Honderd
Beiden zijn beresterk, goed in de lucht, amper te kloppen in de persoonlijke duels en bijzonder doelgericht. Drogba wordt vanwege zijn eerste periode nog altijd op handen gedragen op Stamford Bridge. Met recht, gezien de honderd Premier League-doelpunten in 229 wedstrijden.

De erfenis bleek zwaar. Torres kreeg zelden de handen op elkaar in Londen. De Spaanse spits werd in januari 2011 met veel bombarie gehaald van aartsrivaal Liverpool, maar wist het nimmer waar te maken. De Londenaren betaalden een slordige zestig miljoen euro en kregen daar in 110 Premier League-duels slechts twintig treffers voor terug.

Maar ook Shevchenko en Eto'o konden niet brengen wat ze eerder wel brachten bij respectievelijk AC Milan en Barcelona. Shevchenko kwam tot negen treffers in 48 competitieduels, terwijl Eto'o vorig seizoen negen keer het net wist te vinden.

Een aantal dat Diego Costa na vier wedstrijden al nadert. Vier duels, zeven treffers. Een zeer imposant gemiddelde. En dan te bedenken dat Drogba achttien wedstrijden nodig had voor dat aantal doelpunten, terwijl Shevchenko en Torres die grens evenaarden na respectievelijk 41 en 43 optredens in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.