Goalgetter Bony als enige in spoor van maestro Messi

Vitesse-aanvaller Wilfried Bony voerde zijn toch al imposante doelpuntenproductie afgelopen zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag (4-0 zege) verder op. Na dertig officiële wedstrijden in dit seizoen staat de teller voor de Ivoriaanse goalgetter al op 32 doelpunten.

Goalgetter Bony als enige in spoor van maestro Messi

Van alle spelers op de Europese velden die deze jaargang goed waren voor minstens vijftien doelpunten, is Bony samen met Barcelona-aanvaller Lionel Messi de enige die gemiddeld méér dan één keer per wedstrijd scoort.

Het moyenne van Bony ligt op 1,07 goals per duel, terwijl Messi's gemiddelde 1,28 bedraagt. De Argentijn maakte dit seizoen in Catalaanse dienst al 55 doelpunten in 43 officiële optredens. Vlak achter Bony bezet Cristiano Ronaldo met exact één goal per duel de derde plaats op de ranglijst van meest efficiënte doelpuntenmakers: 43 duels, 43 goals.

Bony verdeelde zijn 32 doelpunten van dit seizoen als volgt: 26 in de Eredivisie, vier in de strijd om de KNVB-beker en twee in de voorronden van de Europa League. Inclusief zijn drie interlands voor Ivoorkust in deze jaargang (één treffer), staat de teller voor de spits op 33 goals in 33 wedstrijden. (Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen