Goal Kalou niet genoeg voor Hertha, Hernández blijft scoren

Reacties

Werder Bremen heeft met een knappe comeback voorkomen dat Hertha BSC zijn verrassende opmars in de Bundesliga vervolgde met een nieuwe zege. In de schaduw van Die Alte Dame deden Bayer Leverkusen en Schalke 04 wel wat ze moesten doen, terwijl Paul Verhaegh met FC Augsburg goed wegkwam.

Goal Kalou niet genoeg voor Hertha, Hernández blijft scoren

Werder Bremen – Hertha BSC 3-3
Werder Bremen stuntte vorige week nog op bezoek bij Schalke 04 (1-3) en bewees ook tegen een andere kandidaat voor de Champions League-plekken een taaie opponent te zijn. De nummer zestien van de Bundesliga begon goed aan het thuisduel met Hertha, maar dat sprong erg efficiënt om met zijn kansen. In het laatste kwartier voor rust zorgden Vladimir Darida en Marvin Plattenhard met respectievelijk een knal van dertig meter en een rake vrije trap in de kruising voor een 2-0 voorsprong.

Die marge leek veilig, omdat Hertha al drie competitieduels op rij de nul hield. Werder had daar geen boodschap aan. Salomon Kalou (foto) maakte de aansluitingstreffer van Fin Bartels nog onschadelijk met zijn tiende competitiegoal van het seizoen, maar Werder kwam dankzij twee goals van 37-jarige Claudio Pizarro - de eerste uit een penalty, de tweede na een kopbal van verdediger Santiago Garcia - toch nog langszij in het laatste kwartier. Desondanks blijft Hertha, vorig seizoen vijftiende, derde.

Bayer Leverkusen – Hannover 96 3-0
Hannover 96 haalde in de winterstop vier nieuwe spelers, van wie de Portugese spits Hugo Almeida en de Japanse middenvelder Hotaru Yamaguchi op bezoek bij Bayer Leverkusen in de basis startten. Baten mocht het niet voor de hekkensluiter van de Bundesliga. Leverkusen boekte de derde zege in vier duels. Stefan Kiessling zette zijn ploeg kort voor rust met een rake kopbal uit een voorzet van Hakan Çalhanoglu op koers van de eerste zege van 2016.

De Turkse spelmaker leek de marge in de 57ste minuut zelf te verdubbelen, maar zag zijn poging via de lat en de paal uit het doel van Ron-Robert Zieler ketsen. Zes minuten later was het alsnog 2-0, toen de met Premier League-interesse schermende Javier Hernández vanaf elf meter zijn twintigste officiële doelpunt van het seizoen maakte. Vlak voor tijd scoorde de Mexicaanse goalgetter nogmaals. Die Werkself kroop daardoor twee punten dichter bij Hertha in de strijd om de directe CL-tickets..

Klaas-Jan Huntelaar vindt Slobodan Rajkovic (ex-PSV, -Vitesse en -FC Twente) op zijn weg in het uitduel met Darmstadt 98.
Klaas-Jan Huntelaar vindt Slobodan Rajkovic (ex-PSV, -Vitesse en -FC Twente) op zijn weg in het uitduel met Darmstadt 98.

Darmstadt 98 – Schalke 04 0-2
Darmstadt 98 boekte tijdens de eerste speelronde na de winterstop een belangrijke zege op Hannover 96, maar kon in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 niet voorkomen dat Klaas-Jan Huntelaar en zijn ploeggenoten de eerste overwinning op vreemde bodem in de Bundesliga sinds 26 september boekten. Die Königsblauen bleven daarmee in het spoor van Bayer Leverkusen, dat met één punt meer op de felbegeerde vierde plaats (CL-voorronde) staat.

Vrijdag was het nog twijfelachtig of Klaas-Jan Huntelaar kon starten, en niet alleen door zijn verkoudheid. De 32-jarige spits was tot nu slechts vijf keer trefzeker in de Bundesliga. Zaterdag was Huntelaar echter belangrijk door bij de 1-0 de bal terug te leggen op Max Meyer, die vervolgens raak schoot. Acht minuten na rust stuurde de Duitse aanvallende middenvelder Leroy Sané op weg naar zijn zesde treffer van het seizoen, waarmee de drie punten binnen waren.

FC Augsburg – Eintracht Frankfurt 0-0
FC Augsburg had door het puntenverlies van de concurrentie de kans om tegen Eintracht Frankfurt verder weg te lopen van de degradatiezone, maar kwam voor de tweede keer na de winterstop niet verder dan 0-0. Doelman Marwin Hitz hield de al sinds 8 november ongeslagen ploeg van Verhaegh met drie fantastische reddingen op de been, waardoor zowel Augsburg als Frankfurt in punten op gelijke hoogte komt met Darmstadt (21 punten).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.