Goal Hoedt bij oranje getint Lazio, Mertens redt Napoli

Wesley Hoedt heeft zijn bijdrage geleverd aan de doelpuntrijke start van Lazio. Dries Mertens heeft Napoli behoed voor een pijnlijk verlies bij promovendus Pescara.

Atalanta Bergamo – Lazio 3-4
Lazio mag dan een chaotische zomer achter de rug hebben met de soap rond Marcelo Bielsa als dieptepunt, de start van het nieuwe Serie A-seizoen tegen Atalanta Bergamo was voortvarend. Wesley Hoedt, die met Ricardo Kishna en Stefan de Vrij de Nederlandse enclave in de Romeinse basis vormde, leverde daar ook zijn bijdrage aan. De verdediger kopte raak na een vrije trap van Lucas Biglia.

Omdat Lazio in het eerste half uur ook doelpunten van Ciro Immobile en Cristiano Lomabradi had kunnen vieren, leek de wedstrijd al vroeg beslecht in Romeins voordeel. Twee Atalanta-doelpunten van Franck Kessie zorgden voor een spannende slotfase, waarin uiteindelijk invaller Danilo Cataldi de Lazio-zege veiligstelde. Misschien wel tekenend voor de chaos in de voorbereiding moest Lazio in blessuretijd nog wel de 3-4 van Andrea Petagna incasseren.

Pescara – Napoli 2-2
Pescara heeft met een stunt de rentree in de Serie A luister bij gezet. De promovendus zette in Stadio Adriatico Napoli in de eerste helft te kijk. Doelpunten van Ahmad Benali en Gianluca Capari deden de hoop op een zege groeien. De kansen keerden met de entree van Dries Mertens en Arek Milik. Met name de Belgische invaller bracht nieuw elan bij Napoli. Met twee doelpunten in een tijdsbestek van vier minuten kroonde hij zich tot supersub.

Mertens stond klaar om de held te worden, toen Napoli een strafschop kreeg na gevaarlijk spel jegens Piotr Zielinski. Maar scheidsrechter Piero Giacomelli kwam terug op zijn beslissing. Hij concludeerde dat er eerder een overtreding was begaan op keeper Albano Bizzarri. Het was een besluit met gevolgen voor Napoli, ook omdat Mertens en Milik hun kansen op de winnende treffers onbenut lieten.