Goal Büttner helpt Anderlecht in jacht op koppositie

Alexander Büttner heeft in het thuisduel met Zulte Waregem zijn eerste doelpunt in dienst van Anderlecht gemaakt. Mede dankzij de goal van de Nederlander was Paars-Wit met 3-0 te sterk voor de middenmoter.

De linksback ging na een uur achter de bal staan bij een vrije trap en was vervolgens niet onfortuinlijk. Het schot van de 27-jarige Büttner, die deze winter overkwam van Dinamo Moskou, werd van richting veranderd, waardoor doelman Kenny Steppe (ex-SC Heerenveen) kansloos was.

Zo maakte de van Dinamo Moskou overgenomen verdediger, die twintig minuten voor het einde naar de kant werd gehaald voor Bram Nuytinck, in zijn tweede wedstrijd voor Anderlecht zijn eerste doelpunt in Belgische dienst.

Frank Acheampong had in de dertigste minuut de score al geopend voor Anderlecht. Matías Suárez zorgde op aangeven van Yoeri Tielemans in de extra tijd van de tweede helft voor het slotakkoord. Dankzij de eenvoudige zege ziet nummer drie Anderlecht de achterstand op Jupiler Pro League-koploper AA Gent krimpen tot vier punten. Bovendien is Anderlecht nu net als AA Gent en Club Brugge al verzekerd van deelname aan de play-offs om de titel.