Go Ahead zoekt opvolger Eijkelkamp in duel met AZ

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. AZ jaagt tegen Go Ahead Eagles op de vijfde overwinning op rij in de Eredivisie.

Go Ahead zoekt opvolger Eijkelkamp in duel met AZ
Speelronde: 7
Aftrap: zaterdag 24 september, 20.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• AZ heeft de wind in de zeilen. De Alkmaarders bezetten voorafgaand aan deze speelronde de gedeelde tweede plaats met dertien punten. Allemaal te danken aan een reeks van vier zeges. Go Ahead Eagles heeft negen punten minder. De equipe uit Deventer won tot nu toe alleen van Roda JC Kerkrade.

• Deze teams stonden in Eredivisie-verband twintig keer eerder tegenover elkaar in Alkmaar. AZ won de helft van deze duels en ging twee keer onderuit. Relatief vaak, acht keer, eindigde AZ - Go Ahead Eagles onbeslist.

• Het is al meer dan drie decennia geleden dat Go Ahead Eagles voor het laatst een Eredivisie-treffer maakte op bezoek bij AZ. René Eijkelkamp (foto boven) kreeg dit voor elkaar op 9 november 1985.

• Voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 kan AZ minimaal drie thuiswedstrijden op rij de nul houden. Destijds eindigde de serie bij vier duels in Alkmaar zonder tegentreffer.

• Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning was als keeper jarenlang actief voor AZ. Tussen 1978 en 1988 stond hij onder contract bij de Alkmaarders.

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning: als keeper actief voor AZ.
Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning: als keeper actief voor AZ.

• AZ-back Ridgeciano Haps, die overigens in het seizoen 2013/14 op huurbasis uitkwam voor Go Ahead Eagles, was na zes speelrondes samen met FC Utrecht-spits Sébastien Haller de speler met de meeste gewonnen persoonlijke duels. Liefst 52 keer kwamen Haps en Haller als winnaar uit de strijd.

• Sinds de jaarwisseling voert Joris van Overeem het 'assistklassement' aan. Liefst tien keer scoorde een AZ-speler op aangeven van de middenvelder.

• De vraag is gerechtvaardigd of Go Ahead Eagles wel voldoende inhoud heeft. Zeven van de elf treffers die de ploeg incasseerde vielen in het laatste half uur van een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.