Go Ahead zegeviert in rood gekleurd duel met Willem II

Go Ahead Eagles heeft de eerste competitiezege van het seizoen binnen. Een rode kaart voor Willem II hielp de club uit Deventer in het zadel: 1-0. Doelpuntenmaker Bart Vriends werd echter ook van het veld gestuurd.

Lange tijd leek Willem II af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel in de Adelaarshorst . Voor rust vielen er weinig hoogtepunten voor beide doelen te noteren, al raakte zowel Willem II als Go Ahead het aluminium. In de twaalfde minuut schoot Terell Ondaan van afstand tegen de paal en drie minuten later deed Deniz Türüç hetzelfde voor de thuisploeg.

In de 55ste minuut keerden de kansen voor de Tilburgers. Go Ahead counterde razendsnel na balverlies op het middenveld van Willem II en toen de doorgebroken Jules Reimerink vlak buiten het strafschopgebied onderuit werd gelopen door Jonas Heymans, kon scheidsrechter Reinold Wiedemeijer weinig anders dan de verdediger rood geven.

Vriends
Go Ahead had vervolgens nog geen tien minuten nodig om toe te slaan tegen het tiental uit Tilburg. In de 64ste minuut kopte verdediger Bart Vriends (links op foto boven) raak uit een corner van Jop van der Linden. Vier minuten later kreeg Reimerink de kans om het duel definitief in het slot te gooien, maar in een direct duel met Kostas Lamprou kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Bij de daarop volgende corner benadeelde doelpuntenmaker Vriends zijn team door Jordens Peters een gooi te geven. Wiedemeijer was onverbiddelijk en stuurde ook hem van het veld. Daarna toonden de bezoekers meer initiatief naar voren, wat  bijna resultaat opleverde. Stijn Wuytens raakte echter met een vrije trap de bovenkant van de lat, terwijl Ondaan nogmaals de paal teisterde.

Zo haalde Go Ahead de eerste overwinning van het Eredivisieseizoen binnen, nadat vorige week thuis tegen FC Dordrecht (0-0) het eerste punt al werd gepakt. Opponent Willem II geeft een vervolg aan zijn dramatische uitreeks. Buiten Tilburg zijn de Tricolores al 47 duels (V39, G8) zonder overwinning.  De laatste uitzege dateert van 1 november 2009 (RKC Waalwijk 0-1).