Go Ahead walgt van incident en steunt belaagde Wijnaldum

Reacties

Go Ahead Eagles schaart zich volledig achter Giliano Wijnaldum. De 22-jarige verdediger was zondagavond betrokken bij een opstootje met enkele supporters.

Go Ahead walgt van incident en steunt belaagde Wijnaldum

Wijnaldum raakte zondag na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-3) slaags met enkele supporters, die de linksback onvoldoende inzet verweten. 'Maandagochtend is het gebeurde grondig bestudeerd en gereconstrueerd. Uit objectieve getuigenverklaringen is helder geworden dat Giliano Wijnaldum zowel verbaal als fysiek ontoelaatbaar is bejegend', zo luidt het statement op de website nu.

'Er zijn racistische uitspraken richting Wijnaldum geuit en de speler is na het verlaten van het parkeerterrein bij het stadion achtervolgd en in het nauw gebracht. Go Ahead Eagles wil en zal niet accepteren dat de veiligheid van zijn spelers in het geding komt', spreekt de club zijn steun richting de speler uit. 'De clubleiding keurt de gebeurtenissen ten zeerste af en heeft met afschuw kennis genomen van het incident.' Ook laat Go Ahead weten dat het racistisch gedrag afwijst en stappen gaat nemen tegen de betrokken supporters.

Maandagochtend wilde voorzitter Edwin lugt nog niet op de zaken vooruitlopen. 'Er heeft inderdaad een incident plaatsgehad. Er is een diepgaand onderzoek gaande, waarbij er twee partijen zijn die elkaar tegenspreken. We willen eerst de feiten kennen voor we met een statement naar buiten komen', aldus Lugt tegen Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.