Go Ahead volgende halte voor voetbalnomade Ojamaa

Reacties

Go Ahead Eagles neemt Henrik Ojamaa over van Wacker Innsbrück. De 25-jarige spits is de vijfde versterking voor de Eredivisie-promovendus. De 23-voudig international van Estland heeft voor twee jaar getekend in Deventer, met een optie voor nog een seizoen.

Go Ahead volgende halte voor voetbalnomade Ojamaa

Voordat Ojamaa afgelopen winter koos voor een transfer naar Oostenrijk, speelde de schaduwspits al in Duitsland, Engeland, Finland, Polen, Noorwegen en Schotland. Maar ook Nederland is geen onbekend terrein voor hem. In 2010/11 huurde Fortuna Sittard hem voor een half seizoen van Alemannia Aachen.

In de Jupiler League was Ojamaa destijds goed voor één treffer in twaalf duels. Daarna speelde de Est nog voor liefst zes clubs. 'Als jonge jongen ben ik vertrokken naar Derby County. Daarna heb ik vele voetballanden aangedaan. Ik heb in de voorronde van de Champions League gespeeld, in de groepsfase van de Europa League, ben Pools kampioen geworden met Legia Warschau en heb 23 interlands gespeeld. Ik ben ontzettend blij dat ik al die ervaring nu mee kan nemen naar Deventer.'

Ojamaa werd over de streep getrokken door de positieve verhalen die hij hoorde over Go Ahead en over het goede beeld dat technisch manager Bekking en trainer Hans de Koning van hem hadden. 'We hebben Henrik inderdaad een aantal keer bekeken. We zagen een multi-inzetbare speler met een geweldig karakter. Een jongen met snelheid, kracht en diepgang. Op relatief jonge leeftijd heeft Henrik al zo ongelofelijk veel ervaring opgedaan', zegt Bekking op de clubwebsite.

In gesprek met VI zei technisch Bekking al dat de selectie van Go Ahead nagenoeg rond is. Joey Suk en Kevin Brands kwamen transfervrij over van NAC Breda, terwijl verdediger Sander Fischer vertrok bij Excelsior in ruil voor een contract bij de Deventenaren. Voor de aanval pikte de nummer vijf van de Jupiler League Sam Hendrix op bij Jong Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.