Go Ahead stijgt met stip na winst tegen Volendam

In de Jupiler League hebben Go Ahead Eagles en BV Veendam uitstekende zaken gedaan. Voor Almere City dreigt degradatie na winst van concurrent Fortuna Sittard.

Go Ahead Eagles-FC Volendam 4-2De subtoppers Go Ahead en Volendam stonden voorafgaand aan het duel op de plaatsen zeven en zes, binnen een punt van elkaar. De ploeg van trainer Andries Ulderink was de grote winnaar in een doelpuntrijke wedstrijd. Kowet maakt met de driepunter een sprong naar de vijfde plaats in de Jupiler League.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd, waarin Volendam na tien minuten spelen de leiding pakte: Jack Tuyp kapte zich knap vrij en schoot diagonaal binnen: 0-1. Jarchinio Antonia bracht de Eagles nog voor rust langszij met en knappe solo.

De tweede helft kwam aanvankelijk laat op gang, maar mondde uit in een waar doelpuntenfestijn. Na een goed uur spelen was Luis Pedro in twee minuten twee keer trefzeker en enkele minuten later bracht Melvin Platje de spanning met een harde schuiver terug: 3-2. In de laatste twintig minuten scoorden beide ploegen nog een keer, waardoor 4-3 de eindstand was.

BV Veendam-FC Dordrecht 2-1Op de Langeleegte leek Dordt met de winst aan de haal te gaan nadat Shayron Curiel de bezoekers in de 67ste minuut op voorsprong had gezet. De rode kaart van Tom Beugelsdijk (na het vloeren van een doorgebroken tegenstander) veranderde echter alles. Michael de Leeuw schoot de strafschop binnen en dezelfde De Leeuw kopte in de negentigste minuut raak uit een goede voorzet van Angelo Cijntje: 2-1.

Fortuna Sittard-RBC Roosendaal 2-0De wedstrijd tussen de ploeterende ploegen Fortuna Sittard en RBC Roosendaal kende in de thuisploeg een winnaar. Op slag van rust reageerde aanvoerder Yoann de Boer het meest attent nadat de Roosendalers er niet in slaagden een indraaiende vrije trap fatsoenlijk weg te werken: 1-0.

Twintig minuten voor tijd zorgde Paddy John voor de bevrijende 2-0 door een te zachte terugspeelbal van de Brabanders kordaat af te straffen. Het zorgde voor feest in Sittard. De ploeg van trainer Wim Dusseldorp slaat een gat van vier punten naar hekkensluiter Almere City FC, dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn (3-3).

Overige uitslagen:Helmond Sport-MVV Maastricht 1-0AGOVV Apeldoorn-Almere City 3-3Telstar-FC Emmen 4-1 Foto: VI Images