Go Ahead speelt zich in Almelo nagenoeg veilig

Heracles Almelo heeft wederom op eigen veld een voorsprong niet kunnen vasthouden. Go Ahead Eagles profiteerde en is daarmee zo goed als verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie (1-2).

Go Ahead Eagles dankt de ogenschijnlijke veilige status aan Deniz Türüc. De middenvelder stond aan de basis van de wederopstanding van de Deventer formatie in Almelo, waar in de eerste helft de ploeg van trainer Foeke Booy nog duidelijk de onderliggende partij was geweest.

In de 68ste minuut zette Türüc na een een-tweetje met Marnix Kolder de gelijkmaker op het scorebord om zes minuten later met een fraaie pass op Jarchinio Antonia de winnende treffer van Erik Falkenburg voor te bereiden.

De andere rolverdeling mocht Heracles zichzelf ook verwijten. De ploeg van trainer Jan de Jonge had in de eerste helft verzuimd het overwicht uit te drukken in de score. De 1-0 voorsprong – doelpunt van Mikhail Rosheuvel – was een magere afspiegeling van de verhoudingen.

De magere marge was niet alleen een magere beloning voor Heracles maar bood Go Ahead Eagles ook zicht op een positief resultaat. Net als tegen Feyenoord afgelopen woensdag bleek dat de voorbode van een teleurstelling in Almelo. Ook met een man meer – Antonia kreeg in de 88ste minuut een rode kaart nadat hij zijn hand legde op de keel van Mike te Wierik – werd de achterstand niet meer goedgemaakt.

Door de zege kan Go Ahead Eagles zich met 37 punten zeker wanen van nog minimaal een jaar in de Eredivisie. Voor Heracles Almelo liggen de zaken er minder positief voor, al lijkt de marge naar RKC Waalwijk met zes punten voldoende om de play-offs om handhaving te ontlopen.