Go Ahead mogelijk naar Malta of Bosnië-Herzegovina

Reacties

Balzan FC en FK Zeljeznicar zijn de mogelijke tegenstanders van Go Ahead Eagles in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. De Deventenaren moeten eerst zien af te rekenen met Ferencváros.

Go Ahead mogelijk naar Malta of Bosnië-Herzegovina

Mocht Go Ahead Eagles de eerste kwalificatieronde overleven, dan wacht een trip naar Malta of Bosnië-Herzegovina. De wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League worden op 16 juli en 23 juli gespeeld.

Balzan kwalificeerde zich voor Europees voetbal door als vierde te eindigen in de Maltese competitie. Sinds de oprichting in 1937 acteerde de club voornamelijk in de lagere divisies. In het seizoen 2002/03 promoveerde Balzan voor het eerst naar het hoogste niveau, waar het na slechts één jaar alweer uit verdween. De laatste seizoenen kwam de ploeg wederom uit in de Maltese Premier League. De eilandbewoners debuteren in de komende editie van de Europa League op Europees niveau.

Zeljeznicar is de laatste seizoenen een vaste naam in de voorrondes van de Europese clubtoernooien. Vorig jaar bereikten de Bosniërs de tweede kwalificatieronde van de Europa League, waarin FK Metalurg Skopje te sterk was. Ook strandde Zeljeznicar diverse keren in de tweede voorronde van de Champions League. De club uit Sarajevo eindigde dit seizoen als tweede in de competitie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.