Go Ahead mag nog hopen na historische zege in De Kuip

Reacties

Feyenoord moet in de laatste drie speelronden nog flink aan de bak om de derde plaats veilig te stellen. De Rotterdammers vergaten zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles een hele reeks kansen te benutten en verloren daardoor voor het eerst sinds 21 september weer in de eigen Kuip. Jules Reimerink bezorgde de bezoekers drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie: 0-1.

Go Ahead mag nog hopen na historische zege in De Kuip

Reimerink groeide uit tot held van de Eagles door twintig minuten voor tijd uit een pass van Peter van Ooijen Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer te passeren met een knap schot in de verre hoek. Het is een rol waarvan Wesley Verhoek bij zijn terugkeer in Rotterdam alleen maar van mocht dromen. De Feyenoord-huurling moest al na 25 minuten naar de kant, omdat hij nog altijd groggy was van de bal die Glynor Plet een kwartier eerder keihard tegen zijn hoofd had aangeschoten.

Dat de vervanger van Verhoek uiteindelijk uitgroeide tot matchwinner, had Feyenoord volledig aan zichzelf te wijten. Een oud euvel kwam de ploeg van trainer Fred Rutten weer eens duur te staan. Een hele serie goede mogelijkheden was niet besteed aan de nummer drie van de Eredivisie, precies zoals zeven maanden ook gebeurde in De Klassieker. Destijds verloor Feyenoord op al even onbegrijpelijke wijze voor het laatst in eigen huis. Ook Ajax won destijds met 0-1.

Wesley Verhoek zit in de openingsfase groggy op het veld nadat een schot van Glynor Plet zijn hoofd had geraakt.
Wesley Verhoek zit in de openingsfase groggy op het veld nadat een schot van Glynor Plet zijn hoofd had geraakt.

Net als toen was dat ook vandaag volledig onnodig. Karim El Ahmadi was met een kopbal tegen de paal in de openingsfase eigenlijk nog het dichtst bij een doelpunt geweest. Vervolgens hielpen onder anderen Jordy Clasie, de weer eens in de basis gestarte Jens Toornstra en Colin Kazim-Richards stuk voor stuk prima schietkansen om zeep. De manier waarop de Turkse spits verzuimde te scoren was typerend; hij schoot van dichtbij over nadat hij Micky van der Hart zijn eerste schot had gekeerd.

Rutten probeerde wat te veranderen door Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena al halverwege in te brengen voor Toornstra en de onzichtbare Anass Achahbar, maar dat had juist een averechts effect. Go Ahead, dat in de eerste helft al een treffer van Bart Vriends onterecht zag worden afgekeurd wegens buitenspel, kwam brutaal uit de kleedkamers en creëerde kansen. Glynor Plet kopte tien minuten na rust nog over terwijl hij had moeten scoren, maar Reimerink schoot wel raak.

Het zorgde voor een ongekend tafereel. Go Ahead, dat al zeven Eredivisie-duels geen enkel punt meer had gepakt, won voor het eerst in de Eredivisie-historie in De Kuip, waar Feyenoord dit kalenderjaar juist nog geen punt had gemorst. Omdat het de bal ook in de laatste twintig minuten niet meer langs Van der Hart kreeg, ziet het nummer vier Vitesse tot op vier punten naderen en komt directe plaatsing voor Europees voetbal mogelijk nog in gevaar. Go Ahead mag met twee punten minder dan nummer vijftien Heracles toch nog hopen dat het de play-offs tegen degradatie ontloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.