Go Ahead maakt na rode kaart ADO einde aan slechte reeks

Go Ahead Eagles heeft een einde gemaakt aan een reeks van vier nederlagen. Een benutte penalty van Jop van der Linden maakte het verschil in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag: 1-0.

In Deventer waren alle ogen gericht op Wesley Verhoek, die deze week zijn huurtransfer naar Go Ahead Eagles afrondde. Verhoek nam het bovendien bij zijn basisdebuut op tegen ADO, de club waar de rechtsbuiten naam maakte.

Verhoek kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken, maar was vlak voor rust wél betrokken bij het beslissende moment in de wedstrijd. Na een actie van Verhoek kwam de bal in het strafschopgebied namelijk tegen de hand van Vito Wormgoor. Scheidsrechter Ed Janssen bestrafte dat zwaar door behalve een penalty, die feilloos benut werd door Jop van der Linden, toe te kennen aan Go Ahead ook rood te geven aan Wormgoor.

Het beslissende moment in de wedstrijd. Vito Wormgoor krijgt de bal tegen zijn hand, ontvangt de rode kaart en Jop van der Linden schiet vervolgens de penalty binnen.

ADO kon met elf man een nauwelijks een kans afdwingen en met tien spelers op het veld kregen de bezoekers daar alleen maar meer moeite mee. Go Ahead slaagde er ook niet in om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien en bleef zo 457 Eredivisie-minuten op rij zonder velddoelpunt. Deniz Türüç was wel in de buurt van de bevrijdende 2-0, maar zijn schot strandde op de paal.

Door de nederlaag blijft ADO de enige ploeg in de Eredivisie zonder zege in uitwedstrijden (G4, V6). Bovendien wisselt het team van trainer Henk Fraser op de ranglijst van plaats (van veertien naar vijftien) met Go Ahead. De thuisploeg maake met de 1-0 overwinning een einde aan de slechtste reeks sinds de promotie naar de Eredivisie in 2013. De voorgaande vier competitieduels werden verloren door Go Ahead.